Jessheimdagene åpner snart døra, og nok en gang inntar toppnavn byen. Det er neppe grunn til å tro at det ikke fortsetter, skal vi tro bookingansvarlig Bjørn Terje Bråthen.

GLIMRENDE

– Jeg tror det er flere grunner til at artister legger turen hit. En sak er selvsagt nærheten til flyplassen og at vi dermed er lett tilgjengelig, men det er en god atmosfæren her, sier han.

– Hvordan da?

HUSKER DU: Jessheimdagene for to år siden

– Torsten Flakne i Stage Dolls sa at han aldri hadde hatt det så hyggelig som her. Det handler om et vennlig vertskap som får artistene til å føle seg velkommen, et profesjonelt opplegg og selvsagt en intim arena. Da er det lett for dem å gi av seg selv på scenen. Jessheim Torg er et glimrende sted for konserter og jeg har aldri hørt noe annet enn at artistene trives her.

BRA MED ATRIUM

– Torget har plass til 2700 personer. Er det et stort publikum?

– Ja det er det, hvis vi ser bort fra de store festivalene og stadionkonserter. Få steder i Norge trekker så mange. For eksempel kommer 1500 til Aurskogmart’n, og på Gausdalfestivalen er de glade når de selger 1000 billetter, sier han og trekker særlig fram opprustingen av torget for noen år siden.

– Hellinga i bakken og trappa bakerst skaper et fint atrium der alle ser og hører, uansett hvor man står. Også de på scenen får et annet utsyn når bakken heller på denne måten, og de ser folkehavet bedre. Alt dette gjør torget til en god konsertarena, ifølge Bråthen.

KULTURSATSING

Bjørn Terje Bråthen har i flere år vært en del av komiteen som velger ut artistene til Jessheimdagene, og det er hans oppgave å tilrettelegge for dem. I tillegg har han 40 års erfaring som bookingagent, og har dermed sett det meste i bransjen.

– Jeg har vært med siden vi booket Babel Fish og Return for omtrent 20 år siden, og sett ut. Det unike her på Jessheim er at Tore Kværner selv er så musikkinteressert og dermed tar direkte del i hvordan programmet utformes. Han, Frode Larsen og resten av staben gjør en kjempejobb. Bakgrunnen for konsertene er ikke å tjene mest mulig penger, men derimot ønske om å servere god kultur, sier han.

– Sette Jessheim på kartet, liksom?

– Det er lenge siden Jessheim var en hvit flekk på kartet. Her er det musikkhistorie med Diaz og bluesmiljøet. Og det var her Rick Danko og Eric Andersen bodde da de spilte med Jonas Fjeld. Det har vært en fin reise, sier Bråthen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.