– Dette er Rolls-Royce av tomtene i Eidsvoll. Du får ikke finere utsikt eller bedre beliggenhet. Vi er spente på hvordan markedet vil reagere, men mener dette er et riktig prisnivå å legge seg på, sier Christoffer Gusterud, daglig leder i Gusterud Bygg AS, som er forhandler av Vestlandshus.

Mange har lurt på om det snart bare bygges leiligheter – oftest i blokker – på Øvre Romerike. Det stemmer ikke. Nå legges et nytt felt med funkisvillaer ut på toppen av Råholt. Snart kommer også flere kjedete eneboliger for salg, slik at det totalt kan bli cirka 20 nye boenheter i området. Rune Nilsson er eier av tomteområdet som nå utvikles. Han og kona Wenche bor selv i Statsrådvegen 1, én av naboeiendommene til utbyggingsområdet. Nilsson har planlagt det oppsiktsvekkende prosjektet, som har fått navnet Solbakken Panorama, i flere år. Han har selv tatt ansvaret for infrastrukturen med vei, vann og kloakk.

– Det betyr at utbyggerne kommer til dekket bord, sier Nilsson.

Funkisboliger til 9.450.000

Tomteområdet er på elleve dekar. De to første funkisboligene som legges ut vil ha prisantydninger på 9.450.000. Gusterud Bygg AS har fått opsjon på de to. Tomtearealet med de kjedete eneboligene og flere av de gjenstående eneboligtomtene er det fortsatt konkurranse om å få bygge ut.

– I all beskjedenhet mener vi dette er ett av de fineste tomteområdene på Råholt og i Eidsvoll. Du har beliggenheten med utsikten. I tillegg har du nærhet til togknutepunktet Eidsvoll Verk stasjon, Råholt sentrum og ikke minst fantastiske rekreasjonsområder, sier Rune Nilsson.

– Folk kjøper leiligheter på Jessheim på halve størrelsen til denne prisen. Fra stasjonen tar det fem minutter til Gardermoen. Du kan nærmest gå til London, sier Christoffer Gusterud.

Alle skal få utsikt

Gusterud og Nilsson forsikrer at målet er at alle boenhetene skal få utsikt til Hurdalssjøen, Mistberget og Ninabben.

Nilsson har selv bodd i området siden 2001.

– Flystøy er ikke noe problem overhodet her. Vi sover med åpent vindu om nettene. Du kan se flyene, men hører nesten ingen verdens ting, sier Nilsson, som sammen med kona skal flytte inn i én av funkisvillaene på det nye tomteområdet. Målet for den første delen av prosjektet er byggestart over sommerferien. Funkisboligene vil ha et areal på tett oppunder 300 kvadratmeter.

Solbakken Panorama

Utbyggingsområdet ligger på toppen av Statsrådvegen på Råholt.

Tomteområdet er på 11 mål totalt.

Totalt skal det bygges ut cirka 20 boenheter der.

To funkisvillaer legges ut for salg de nærmeste dagene. Begge får en prisantydning på 9.450.000 kroner.

Rune Nilsson eier tomteområdet. Gusterud Bygg AS skal bygge ut de første funkisene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.