• TROR PÅ SUKSESS: Elin Sinervo, Audis sjef i Norge, er sikker på at E-tron quattro blir en suksess. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB /

Elin Sinervo, Audis nye sjef i Norge, mener elbilen e-tron markerer en helt ny tid for Audi.

– Dette er vår viktigste lansering siden quattro, sier hun noen minutter før hun skal på scenen og vise bilen for norske kunder for aller første gang.

Firehjulstrekksystemet quattro kom på markedet i 1980, og har siden det blitt en viktig merkevare i seg selv. Foreløpig heter den kommende elbilen E-tron quattro concept.

– Vi er trygge på at det blir en suksess, sier Sinervo.

Og med 3100 norske kunder som har betalt 20.000 kroner for å sikre seg en plass i leveringskøen, er ikke det et dristig utsagn. I tillegg er det 5000 til som har vist interesse for modellen, ifølge Sinervo.

God tilgang på biler

Denne fredagen står bilen i en konferansesal i et hotell på Lillestrøm. Rundt 1000 kunder skal få se den, men noen ferdig produksjonsmodell er det ikke snakk om. Den er gjerdet inn, og det er ingen mulighet til å se verken interiør eller under panseret. Men det skal være det eneste eksemplaret av bilen som kan vises, og den er bare på en snarvisitt i Norge.

Audis representanter kan heller ikke si stort mer enn det som allerede er kjent: at det er en elbil, at den har firehjulstrekk, og at rekkevidde er på mer enn 50 mil.

Samtidig hinter de om at den vil kunne bære skiboks på taket, at hengerfeste blir tilgjengelig, og at interiøret vil bli svært likt det man finner i de to helt nye A7 og A8-modellene.

Noen nøyaktig leveringsdato er ikke klar, det eneste de vil bekrefte er at det blir i løpet av 2018. Sinervo mener også at de vil klare å levere biler uten at det bygger seg opp lange ventelister.

– Vi har et godt samarbeid med fabrikken. Etterspørselen er stor i Norge, men vi er lovet god tilgang på biler. Vi har hatt besøk av toppledelsen flere ganger, og det er mye prestisje i dette produktet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.