• VELKOMMEN: Kåre Aasen (t.h.) viser at Ove Sørgårds kjeledress fortsatt er klar dersom han skulle ønske å jobbe litt.

Det sier Ove Sørgård (66) etter at han har sluttet som biloppretter hos Aasen Bil på Minnesund og blir pensjonist. Han har vært formann hele tida.

– Jeg har alltid stortrivdes på jobben, både med arbeidet og med arbeidsgiver. Dette har vært mitt andre hjem. Det har vært en trygg og god arbeidsplass, med god økonomi. Har det vært spørsmål om å kjøpe inn nytt verktøy eller utstyr av noe slag har det aldri vært spørsmål om det, sier Sørgård.

Han ble ansatt av Kåre Aasen i 1977.

– Jeg hadde hørt at han var veldig flink, og klarte å få tak i ham. Han har tatt faget sitt på alvor, og har ikke «jukset» på en eneste bil, sier Aasen.

Sørgård var ansatt hos Fenstad Bil da han ble headhuntet av Aasen.

Bjørn Aasen, som er daglig leder i dag, roser også Sørgård.

– Han har vært tillitsfull, trofast og faglig dyktig, sier han.

STOR UTVIKLING

Sørgård startet i lære hos Ullern Bil i Oslo.

– Der var jeg fra 1968 til 1972. Da fikk jeg jobb hos Fenstad Auto, hvor jeg var ansatt til jeg begynte hos Aasen Bil i 1977, sier Sørgård.

Han kan se tilbake på en stor utvikling i bilbransjen.

– Det er stor forskjell på bilene i 1972 og i dag. Nå byttes det deler oftere enn før. Men det er jo også mye som må repareres og rettes opp. Og så er det jo mye plast på nyere biler. Det betyr en del plastsveising. Nissan og Citroën er gode biler, og så er det veldig enkelt å få tak i deler raskt. Det er noe folk burde tenke mer på når man kjøper bil. Jeg mener at enten det er en ny eller gammel bil skal det være 100 prosent, ikke cirka, sier den påtroppende pensjonisten.

Han forteller at han ville synes det var hyggelig dersom han fortsatt blir spurt om råd.

– Trenger de hjelp eller tips til noe på verkstedet setter jeg pris på om de tar kontakt. Og så kommer jeg nok til å stikke innom av og til, sier han.

SETTER SEG IKKE TIL

Men Sørgård blir ikke en pensjonist som «setter seg til».

– Det har jeg ikke tid til. Jeg driver blant annet med jakt på hjort på Vestlandet, og hare og fugl. Og så blir det også litt fisking og snekring. Fritidsproblemer blir det ikke. Men jeg kommer nok til å savne det å møte mange mennesker, slik det ble med jobben. Det har jo blitt en del kunder gjennom denne tiden, sier Sørgård.

LES OGSÅ: Tusenvis på venteliste for nye elbiler i 2017 og 2018

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.