- Svenske Dan Mönell har vært toppscorer der en stund. Så det blir en tøff match. Nå gleder vi oss til å komme i gang, sa trener Jon Slaatsveen til EUB før kampen mot Valdres FK mandag kveld.

Åpningskamper pleier Turn vanligvis å ha kontroll på, men mandag kveld ble det i overkant tøft for tilreisende eidsvollinger.

Ikke siden 2009 har Turn tapt åpningskamp i seriesystemet.  Fagernes-laget beholdt plassen i 3. divisjon med et nødskrik i fjorårets sesong, da de ble nummer fem i sin avdeling – plassen foran Hauerseter.

Turn og Valdres har ikke møtt hverandre i seriespillet siden 2010, og da ble det kun ett poeng på Turn over to oppgjør. Den sesongen rykket Turn ned til 3. divisjon etter tolv sesonger i 2. divisjon. Etter nedrykket i 2015, kan 2017 bli året Eidsvold Turn atter en gang tar steget opp ett hakk. 

Nervøse åpningsminutter

Det var nervøs og prøvende i åpningsminuttene mellom lagene. Sesongens første halvtime bar preg av to nervøse lag, og det var jevnt og sjansefattig på Blåbærmyra, med Turn som det ballførende laget.

Etter 35 minutter smalt det derimot for hjemmelaget. Svenske Dan Mönell satte inn Valders første mål for året, og svensken var ikke snauere enn at han doblet ledelsen drøyt fem minutter senere. 

Turn mer med i 2.omgang

Etter kalddusjen like før hvilen, kom Turn sterkere på banen i 2.omgang. Snaut ti minutter ut i omgangen kom midtstopper Henrik Ulseth til Turns første store sjanse da han skøt like utenfor.

Ett kvarter senere ble Jonatan Teigland, som kom fra Ottestad i vinter, sendt igjennom, men skuddet gikk utenfor. Tre minutter før slutt vant Magnus Kristengård en duell, men kaptein Jon Erik Økland bommet med få centimeter.

Dermed måtte Eidsvold Turn gå målløse av banen for første gang i serien siden 19.juni 2016, da de tapte 1-0 for HamKam 2. Kaptein Jon Erik Økland var ikke spesielt glad for det. 

- PINLIG DÅRLIGE

- Dette var absolutt ingen drømmestart. Vi var pinlig dårlige i førsteomgang, og vi var ikke på plass i det hele tatt, sier en misfornøyd Turn-kaptein. Han mente derimot det tok seg opp i 2.omgang. 

- Vi tok egentlig over fullstendig i 2.omgang, riktignok uten at vi ikke klarte å skape masse sjanser. Valdres er selvsagt fornøyd med 2-0, men vi kunne fort fått med oss ett poeng. Alt i alt må vi skjerpe oss over hele linja, sier kapteinen til EUB etter tapet. 

Kjemper om opprykket

Turn har før sesongen uttalt at vi ønsker å kjempe om opprykket. Trass den elendige starten, får Eidsvold Turn en sjanse allerede til helgen, når Ready kommer på besøk til Eidsvollhallen. 

- Nå er vi på etterskudd så nå må vi opp i ringa, avslutter kapteinen til EUB. 

 

FAKTA

3.divisjon avd.02

Valdres - Eidsvold Turn 2-0 (2-0)

Blåbærmyra kunstgress

Dommer: Mohammad Hafezi, Vardal IF

Mål: 

1-0 35.min.: Dan Mönell

2-0 41.min.: Dan Mönell

Lag Eidsvold Turn: Peter Rusina - Henrik Ulseth, André Trandum Nordlie (Magnus Kristengård fra 76), Truong Tran, Johan Kolbjørnsrud - Kristoffer Trandum Nordlie, Jonatan Teigland - Thierry Dabove, Jon Erik Økland, Stian Teksum (Markus Stensby fra 46) - Piotr Gawecki (Eiven H. Solberg fra 46)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.