Denne uka tilbringer 72 barn fra Møre og Romsdal en deilig ferieuke på Haraldvangen i Hurdal. Røde Kors sitt tilbud «Ferie for alle» er et gratis ferietilbud til barnefamilier i en vanskelig livssituasjon.

LES OGSÅ: Statsminister Erna Solberg: - Neppe noe for meg

ETTER EGET ØNSKE

Det var statsministerens eget ønske som førte henne til Hurdal i går. Hun er ikke ukjent med bygda etter to budsjettkonferanser på Hurdalssjøen hotell.

- Hurdal er et flott sted, både sommer som vår, sier statsministeren til EUB.

Statsministeren roser Røde Kors for å gi et ferietilbud til barn som ellers ikke ville hatt mulighet til å reise bort om sommeren.

- Dette er et fantastisk tilbud. Ferieopplevelser er viktige for alle barn, uansett, sier hun.

Erna Solberg roser frivillige organisasjoner generelt for deres arbeid.

- De driver et kjempeviktig arbeid i samfunnet vårt. De tetter hull i vårt velferdssamfunn, og deres tilbud er annerledes enn om de hadde vært offentlig drevet.

UT I BÅT

Det var ikke bare et kort «hei-på-deg»-besøk på Haraldvangen. Statsministeren, sammen med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, tilbrakte over to timer sammen med leirskolebarna fra Vestlandet. Hun tok seg god til småprat, fotografering og autografskriving, før hun ble tilbudt en tur på Hurdalssjøen.

Det ble derimot ikke noen rutsjebanetur på statsministeren, men hun viste seg å være drivende god til å lage pappkrone. Hun og Marcus Myklebust Flotø (10) lagde de flotteste kreasjoner.

- Erna er ei koselig dame, forklarte han greit da EUB spurte om hva han mente om statsministeren.

LES OGSÅ: Starter opp for fullt med asylmottak i slutten av juli

IKKE LEIRSKOLE, MEN SPEIDER

- Har du selv vært på leirskole?

- Nei, ikke slik som her. Det har vært mer improviserte klasseturer og skiskole. Men med overnattinger, svarer statsministeren.

- Men jeg har vært speiderleder i mange år, så leirlivet er jeg ikke ukjent med, legger hun til.

Sommerferie har hun ikke hatt selv enda.

- Men snart. Det ser jeg fram til. Det skal bli godt med fri, sier hun.

BEHOV

Kristina Rockfelt er fagansvarlig for Røde Kors' Ferie for alle. Hun forteller at behovet for en slik ferie øker år for år.

- Det er kommunene eller andre instanser som søker for dem som trenger et slikt tilbud. I år har vi fått 5300 søknader, mens under halvparten - 2.270, har fått plass. Det er dessverre blitt et markant skille mellom dem som har råd til å reise på ferie og dem som ikke har det. Mange barn faller utenfor. Vi har også tilbud om både jul- og påskeferier, sier Rockfelt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.