• UTVIDET. Assisterende butikksjef Natalie Lund og butikksjef Pål Evjebråten ønsker i dag velkommen til en utvidet Europris på Vilberg.

– Eidsvollinger elsker Europris, sier butikksjef Pål Evjebråten til EUB.

400 NYE KVADRATMETER

Europris-butikken har blitt utvidet med 400 kvadratmeter – fra 850 til 1250. Den har også fått en kraftig oppgradering.

– Hva var det som fikk Europris til å snu på flisa fra planer om å legge ned til å utvide og modernisere, Evjebråten?

– I utgangspunktet skulle Vilberg-avdelingen legges ned når vi åpnet på Råholt, men så viste det seg at butikken vokste solid i omsetning de siste årene. Dermed ble det til at kjeden også satset videre her. Vi har bygget opp en egen temaavdeling, som nå har sommervarer. Det store teltet utenfor skal bort, svarer butikksjefen.

Han forteller at pågangen fra lokale folk er veldig stor, men at det også kommer handlende fra nærområdet som Fenstad og Nes.

RÅHOLT STØRRE

Europris er delt inn i distriktet. Vilberg ligger i distrikt 12, hvor Råholt og Bjørkelangen har de største forretningene.

– Men etter utvidelsen, ligger vi i kategorien rett under, forklarer Evjebårten.

Han tror at hovedgrunnen til suksessen er de raske sesongskiftningene, priser og kampanjer.

– Dere var ikke kjent for å ha høy kvalitet på varene deres for noen år tilbake..

– Kvaliteten på våre varer har endret seg til det bedre. Både når det kommer til produktspekter og utvalg. Vi er en billigkjede og vi har ikke intensjon om å konkurrere med, for eksempel, de store byggevarekjedene, svarer butikksjefen.

ØKER OMSETNINGEN MED EN MILL. I ÅRET

– Vi har hatt en omsetningsøkning på rundt en million i året de siste tre årene. I fjor omsatte vi for 18 millioner, og vi forventer fortsatt vekst. Med en ny, utvidet butikk, har vi et budsjett på 20 millioner inneværende år, forteller butikksjefen.

Den store ombyggingen og utvidelsen er kostet av huseieren, som er Handelsbygg i Halden. De har kjøpt bygningen av Eidsvoll Bygg og Eiendom.

Europris har totalt 240 forretninger rundt om i Norge. Butikken på Råholt har også blitt noe utvidet og bygget om, blant annet med nytt inngangspartiet ut mot Trondheimsvegen.

– På Vilberg er vi nå 10 ansatte, som til sammen utgjør fem hele årsverk. Jeg og assisterende butikksjef Natalie Lund går i fulle stillinger, mens de andre jobber deltid, forteller Evjebråten.

I dag åpner han dørene med brask og bram, rød løper, kaffe og kaker til de handlende.

LES OGSÅ: Europris snur butikken på Råholt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.