28. februar åpner helsehuset og på Jessheim nord. Tirsdag undertegnet partene kontrakten. I første etasje blir det legevakt og kommunal øyeblikkelig hjelp for Ullensaker, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum. Ullensaker får sitt korttidslager for Nav hjelpemiddelsentralen i kjelleren, og i andre etasje blant annet medisinsk korttid- og rehabiliteringsavdeling, fysio/ergoterapitjeneste, og kreftkoordinator.

TOPP MODERNE

Helsehuset har kostet 300 millioner kroner og tatt 130.000 arbeidstimer å bygge, og er blant de mest moderne i landet. Alt fra oppvarming til medisinering blir sørget for av topp moderne teknologi, til glede for de opp mot 200 ansatte og alle pasientene.

LES OGSÅ: Eidsvoll ville ikke være med på samarbeidet

– Det begynner allerede i ambulansemottaket som er lagt i kjelleren for å sikre pasienter og personell. Derfra er det heis direkte opp til akuttmottaket. Avdelingene i første etasje går i sømløs overlapping, sier kommunens prosjektleder Iver Sonnset.

Hver ansatt skal ha en elektronisk brikke på seg, hver pasient får et digitalt armbånd. Disse snakker med elektroniske lesere i bygget.

– Når en pasient tilkaller en sykepleier, går beskjeden ut til den som er nærmest, og kallesignalet stopper når sykepleieren går inn i rommet til vedkommende. Mange dører er låst, og åpnes elektronisk for de som har noe der inne å gjøre. For eksempel kan ikke renholdere og portører gå inn i medisinrommet. Og den som skal bestille medisiner, får eksakt antall fra automatiske skuffer, påpeker han.

HUSKER DU DETTE: Tre år siden bestemmelsen ble tatt

– Hva tror du om å samle tjenester til flere kommuner?

– Helsehuset blir et utmerket sted for kommunal samhandling, og det sikrer dessuten kvaliteten på det som leveres, sier han

– Kan huset holde tritt med befolkningsveksten her?

– Ja, det er bygd med tanke på fremtidig vekst, sier han.

30 ÅRS KONTRAKT

Helsehuset er bygd som OPS-kontrakt (offentlig privat samarbeid), og Ullensaker skal leie det i 30 år. Bygget skal være i full drift i løpet av mars måned, alt som står igjen er siste finpuss, systemsjekking og møblering.

Kommunaldirektør Mette Gro Iversen gleder seg stort til å la de ansatte ta i bruk helsehuset.

LES OGSÅ: Vil ha kommunenavnet på veggen

– I forhold til dagens legevakt i Trondheimsvegen er dette som dag og natt. Det er viktig for oss å ha et helsehus som ivaretar våre innbyggeres behov. Dette er en stor investering i folkehelse, og både ansatte og pasienter kommer til å få en helt ny hverdag her, sier hun.

Ordfører Tom Staahle var også en glad mann tirsdag.

– Dette er et formidabelt løft for Ullensaker som vi skal nyte godt av i mange år fremover, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.