Jakta kan bare drives i områder som ligger utenfor ulvesona. I praksis vil det si at det i Akershus bare er tillatt å jakte i Eidsvoll, Nannestad, Gjerdrum, Hurdal og deler av Nittedal. I tillegg kommer kommuner i Hedmark.
Rovviltnemnda for Østfold, Oslo og Akershus samarbeider med rovviltnemnda i Hedmark om fastsetting av fellingskvota, som i år - etter en justering - ble satt til seks dyr.
- Dette er ei altfor høy jaktkvote. Den er useriøs og viser en uforsvarlig forvaltning av Norges mest truede pattedyr, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.
- Nemndenes vedtak om å øke kvota fra fem til seks dyr, er nå påklagd. Vi kan ikke se at nemnda har synliggjort noen som helst av nye, kunnskapsbaserte argumenter for enda høyere kvote, sier Håpnes.
Naturvernforbundet ber om at klagen får oppsettende virkning for å unngå at dyr skytes før endelig vedtak fattes av Klima- og miljødepartementet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.