12.18 fredag på Jessheim. Statsminister Erna Solberg ruller inn med sin mørke bil til Nordby barnehage på Jessheim. Her skal hun gå rundt i nabolaget og forsøke å sanke enda flere Høyre-stemmer helt på tampen. 

Samtidig i Oslo. LHLs generalsekretær Frode Jahren møter administrerende direktør i Helse Sør-Øst til skjebnemøte. Som EUB meldte først tidligere denne uka, har det planlagte hjertesenteret på Jessheim og 300 arbeidsplasser vært i fare. Ryktene om hvordan møtet vil gå har allerede nådd statsministeren selv og partiets politiske ledelse. Alt tyder på positiv løsning og videre drift i det nye sykehuset.

Jubel i LHL

– Det er veldig bra at det ser ut til at det løser seg for LHL i forhold til videre drift. Det er Helse Sør-Øst som må ha disse samtalene om hvilken kapasitet de skal ha, men fra Regjeringens side er det viktig at vi også skal bruke privat kapasitet. Feiringklinikken har et langt og godt rykte, sier Solberg til EUB.

Minutter senere treffer vi LHLs generalsekretær Frode Jahren på telefon. Han har gode nyheter.

– Fredager er normalt ganske bra, men denne er ekstra god, sier han. Les hele intervjuet med Jahren her.

Lokale politikere jubler over at det nye LHL-sykehuset er reddet.

– Dette er det eneste riktige å gjøre, og noe som er basert på sunn fornuft. Dette er en viktig klargjøring for sykehuset. Det nye sykehuset blir ultramoderne, og vil tilføre pasientene et bedre behandlingsgrunnlag. Dette er en gledens dag for alle involverte, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp).

– En gladnyhet for hele regionen vår. Vi er mange som har jobbet hardt for at dette skulle bli resultatet. Derfor gleder vi oss ekstra mye over denne nyheten i dag, sier stortingspolitiker Tone Trøen (H).

– Dette sikrer mange arbeidsplasser. Det ville vært helt forferdelig om det nye sykehuset hadde blitt stående tomt. Nå kan vi fortsette å glede oss til all den fine aktiviteten som vil komme der, sier Ullensakers varaordfører Willy Kvilten (H).

FAKTA

  • LHL-klinikken i Feiring er spesialsykehuset for utredning, behandling og rehabilitering av voksne hjertesyke.
  • Har siden oppstarten i 1989 gjennomført over 70.000 hjerteundersøkelser og drøyt 50.000 hjertebehandlinger. 
  • I 2018 skal de etter planen flytte til det nye sykehuset LHL skal leie på Jessheim, med 28.500 kvadratmeter, 450–500 LHL-ansatte og en samlet investering på 1,4 milliarder kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.