• Tusen takk: Mari Anne Engen takker Markus og Hege for at hun er i live i dag. Her er de utenfor Ullevål sykehus.

– Det er uendelig godt å treffe dere igjen. Tusen takk for alt dere gjorde for meg. Uten deres hjelp hadde jeg neppe vært i livet i dag. Tusen takk.

EUB er med på Ullevål sykehus når Mari Anne Engen treffer igjen sine hverdagshelter for første gang etter at hun ble alvorlig skadet i en MC-ulykke like over klokka 18.00 lørdag 2. september.

– Det er englevakt at det var dere som hjalp meg, sier hun.

Dere er Markus Rode Ånerud og Hege Hoel. De var først på ulykkesstedet i én av svingene på fylkesvei 177 mellom Minnesund og Sundet. Mari Anne kjørte ikke i mer enn 50 km/t, men kjørte ut. Ulykken var svært alvorlig. Gode råd var dyre. Markus har gjennomført et førstehjelpskurs gjennom Forsvaret. Det satte ham i stand til å gjøre en livreddende innsats på ulykkesstedet.

Samarbeidet for å hjelpe

– Kurset er obligatorisk for alle vernepliktige, og det er ikke som mange andre kurs, der du møter opp, sitter og hører på og så har du bestått. Du må gjennom en eksamen og kunne det du har blitt kurset i. Der hadde vi mange lignende skader som det Mari Anne hadde, sier Rode Ånerud.

Hege Hoel er sykepleier til daglig. Sammen med Markus bidro hun med all sin kunnskap.

– Vi samarbeidet som best vi kunne. Mari Anne besvimte flere ganger og hadde store blødninger. Da hun ble borte enda en gang og hadde helt blå lepper, forsto jeg at dette var svært alvorlig, sier hun.

– Etter ulykken lurte jeg fælt på hvordan det hadde gått med henne. For alt jeg visste kunne hun ha omkommet. Derfor var gleden og lettelsen stor da jeg leste historien hennes i EUB, sier Hoel.

Stoppet blødningen

Markus tok blant annet av seg beltet og knøt det hardt rundt Mari Annes lår, slik at de fikk stoppet den massive blødningen. Sykepleier Hege fikk umiddelbart koblet inn ambulansehelikopteret. Sammen var de fantastiske og uvurderlige støttespillere for Mari Anne i hennes første MC-ulykke. Mari Anne Engen ville takke sine redningsfolk personlig. Men hun visste ikke hvem de var eller hva de het. Derfor kontaktet hun EUB i håp om å finne dem igjen. Nå sitter vi der i sykehuskorridoren i Oslo.

– Hva vil du si til Hege og Markus nå som de sitter her?

En tåre triller nedover kinnet til Mari Anne.

– Dette blir veldig følelsesmessig for meg. Jeg er så glad for at dere kom, kan alt dere kan og at dere stoppet. Uten dere vet jeg faktisk ikke hva som hadde skjedd. Jeg er ganske sikker på at dere reddet livet mitt. Tusen takk for alt dere gjorde. Dere er to fantastiske hverdagshelter, sier Mari Anne Engen.

Ps: Jason Deadman og sønnen bidro også med uvurderlig innsats under MC-ulykken. Jason ringte 113, mens sønnen dirigerte trafikken og fikk slått av strømgjerdet for å gi luftambulansefolkene fri tilgang.

– Jeg ønsker Mari Anne fortsatt god bedring, sier Jason Deadman.

MC-ulykken

  • Mari Anne Engen kjørte av veien lørdag på fylkesvei 177 mellom Minnesund og Sundet lørdag 2. september.
  • Hun fikk brudd i låret, kneet og avrevne leddbånd. Det var også mye avrevet hud.
  • Mari Anne har vært innlagt på sykehus siden ulykken. Onsdag var hun til røntgenkontroll på Ullevål sykehus. Bruddene har grodd, men det vil ta måneder før hun kan bøye det ene beinet.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.