For to år siden investerte Håkon og Gunn Elin Blakkisrud over 15 millioner kroner i nytt fjøs på 1.700 kvadratmeter.

MEST MULIG TRE

Gunn Elin forlangte at mest mulig skulle bygges i tre.

– Nybygg skal passe sammen med de andre bygningene på en gård. Da er det penest med tre, og det er ikke noe dyrere enn å bygge i andre materialer, sier Gunn Elin.

– Vi har stålbuer, men utvendig kledning og mest mulig innvendig er oppført i tre, forklarer Håkon og lister opp en rekke forhold: Tre avgir og tar opp fuktighet. Dermed blir klimaet i fjøset bedre. Dette fungerer om det er 22 kuldegrader eller 22 varmegrader ute, sier han.

– Tre er dessuten miljøvennlig, støyabsorberende og pent å se på.

– Noen påstår at man må hente materialene i utlandet, men det er ikke riktig. Vi fikk alt fra norsk produsent. Veggene kom i ferdige elementer med vinduene satt inn. Vi monterte alt sjøl. Det var lettvint, sier hun. – Vi anbefaler uten forbehold andre velge tre dersom de skal bygge nytt på gården, sier Gunn Elin Blakkisrud,

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.