– Romeriksåsen og Holter Almenning er et flott område som brukes av veldig mange til friluftsliv, blant annet bading, fisking, skigåing og sykling. Denne bruken synes dessverre. Folk griser til i naturen, og det blir etterlatt ganske mye søppel i området, sier Hugo Nyholt, leder for Holter jeger- og fiskerforening.

DUGNAD

Foreningen ønsker nå hjelp til å rydde opp. Tiltaket er et samarbeid med Holter Almenning.

– Vi håper de som er opptatt av marka vil bli med for å ta vare på nærmiljøet. Dette er jo noe også barnefamilier kan være med på, sier Nyholt.

Han liker ikke utviklingen han ser i skogen.

– Folk må jo kunne ta med seg sitt søppel hjem igjen. Når de greier å bære fulle flasker og bokser til skogen bør de jo også klare å bære tomgodset hjem igjen, sier Nyholt.

Han forteller at de finner veldig mye forskjellig som folk kvitter seg med.

ENGANGSGRILLER

– Det blir lagt igjen flasker, bokser og plastposer, og ikke minst engangsgriller. Vi har tidligere også funnet ødelagte campingstoler og presenninger. Folk kaster fra seg det utroligste. I fjor fant vi et telt som var satt opp og forlatt med klær, soveposer og annet utstyr. Det er også noen som har dumpet hele lass ved siden av vegen. Jeg forstår ikke at sånt er nødvendig i dag, med de renovasjonsordningene vi har, sier Nyholt.

FARLIG

I tillegg til at det er lite pent, og dermed ikke hyggelig for andre som er ute på tur, påpeker Nyholt at også mye av det som kastes kan være farlig for både mennesker og dyr.

– Knuste flasker er et eksempel på det. Og tomme bokser kan for nysgjerrige dyr, både beitedyr og vilt, få fatale følger dersom de får for eksempel får satt den fast over nesen. Fiskesene er et annet eksempel. Får dyr surret seg inn i dette så er den så sterk at det kan gå galt hvis ikke dyret kommer seg løs, sier Nyholt.

Når aksjonen er gjennomført inviteres alle til å forsyne seg fra grillen som står og venter ved klubbhuset til Holter jeger- og fiskerforening.

– Det blir skiltet avkjøring like ved den lille koia. Vi håper det blir god oppslutning, og det er jo fint om de som vil delta sier ifra, men det er også bare å møte opp, sier Nyholt.

Frammøte er ved Gressakervangen torsdag kveld.

LES OGSÅ: Fjernet store mengder med søppel på gåturen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.