– Jeg har stilt noen krav, men ønsker ikke si for mye om de på nåværende tidspunkt. Det jeg kan si er at det blant annet handler om posisjon på valglisten, sier Stensby til EUB.

Foran forrige kommunevalg tapte han kampen om toppen av Frps valgliste mot Tom Staahle. Deretter tapte han også stemmeduellen mot Ståle Lien Hansen. I kjølvannet av dette valgte Petter Stensby å starte en ny valgliste – gjennom Alternativ Ullensakerliste. Nå er han tilbake hos gamle kjente.

– Ligger i bakhodet

– Jeg følte meg ensom i partiet jeg har vært i. Da jeg fikk en oppfordring fra Frp med spørsmål om jeg kunne komme tilbake var valget egentlig ganske enkelt, sier Stensby.

– Kommer du til å gjøre et nytt forsøk på topposisjonen?

– Det er nominasjonskomiteen som avgjør slike ting, svarer Stensby.

– Hvordan er følelsen med å komme tilbake etter det som skjedde foran forrige kommunevalg?

– Jeg har lagt det bak meg, men det er klart jeg kjenner at det fortsatt ligger der i bakhodet. Men jeg har ikke tenkt til å ta det fram igjen, sier Stensby.

Han er allerede innmeldt i Frp. Nå har han bedt kommuneadministrasjonen og kommuneadvokaten gjøre en vurdering av situasjonen.

Bekymret for økonomien

– Det er to valg. Enten fortsetter jeg som uavhengig kommunestyremedlem eller så blir jeg en del av Frp, sier Stensby.

– Hvilke saker blir viktige for deg framover og i neste periode?

– Jeg er oppriktig bekymret for kommunens økonomi. Derfor mener jeg vi bør ta noen magadrag og vurdere alle investeringene vi skal gjøre. Kommunen er snart oppe i sju milliarder kroner i gjeld. Vi har store utfordringer innenfor eldreomsorgen, og det kommer stadige oppfordringer fra rådmannen om å vise måtehold. Etter mitt syn er det på tide å holde igjen litt og vise måtehold, sier Stensby, som blant annet har vært kritisk til økonomien rundt svømmehallprosjektet.

Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen tar imot sin nye partifelle med åpne armer og rosende ord.

– Vi har samarbeidet godt med Petter hele perioden. Derfor er det godt å ønske ham velkommen hjem. Jeg blir ikke særlig overrasket om han havner høyt oppe på vår valgliste, sier Lien Hansen.

– Vi er veldig glade for å ha Petter tilbake i Frp. Han representerte oss på en fremragende måte i årene 1999–2015. Petter er en dyktig politiker med et stort engasjement for Nordkisa spesielt og hele Ullensaker generelt, sier ordfører Tom Staahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.