Mannen var ansatt som bussjåfør i Nettbuss. Ulykken ved Måstad på Gamle Kongsvingerveg skjedde like over klokka 13.00 fredag 17. november. Begge bussjåførene ble sittende fastklemt i hvert sitt kjøretøy etter sammenstøtet.

– Ulykken og omstendighetene har selvfølgelig preget oss svært hardt. Vi er fortsatt i sjokk og sorg, sier Dag Bones, kommunikasjonssjef i Nettbuss.

Flere allmøter

Mannen i 50-årene ble erklært død på stedet av helsepersonell. Sjåføren i den andre bussen ble fraktet med helikopter til Ullevål sykehus. Statens havarikommisjon for vei og politiet etterforsker fortsatt omstendighetene rundt ulykken.

– Vi venter fortsatt på klarhet i omstendighetene. Vi avventer deres undersøkelser før vi kan uttale oss noe mer om det, sier Bones.

Han forteller at den andre bussjåføren fortsatt er innlagt på sykehus og at tilstanden er alvorlig.

Etter møteulykken har busselskapet gjennomført flere allmøter med de ansatte. Fredag kveld – kun timer etter ulykken – åpnet de anlegget på Årnes for alle ansatte som hadde anledning og som ønsket å møtes. Der var også et kriseteam fra Nes kommune til stede.

Tirsdag ettermiddag avholdt Nettbuss et oppfølgingsmøte med de ansatte. Årnes-avdelingen i Nettbuss har 70 ansatte.

– Dette er en veldig tung periode for oss alle. De ansatte tar det svært tungt. Vi slår ring om og tar vare på hverandre i den tunge perioden, sier Bones.

Etterforsker ulykken

Krimteknikere fra politiet og ulykkesanalysegruppen til Statens vegvesen jobbet på ulykkesstedet i flere timer etter ulykken. Der foretok de sine åstedsundersøkelser.

Foreløpig har det ikke kommet noen konklusjon i forhold til hva som var årsaken til ulykken, men politiets innsatsleder Roy Ahlkvist bekreftet allerede like etterpå at det var svært glatt på stedet. Det merket også EUBs utsendte reporter. Det var til dels speilblank veibane nedover mot svingen der det alvorlige sammenstøtet fant sted.

Dag Bones i Nettbuss opplyser at de bistår politiet og andre etater i arbeidet med å etterforske ulykken. Ullensaker lensmannskontor har fått ansvaret med å etterforske saken. Foreløpig er det ikke kjent hva som er deres endelige konklusjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.