• KLARE. - Vi er klare, signaliserer innsamlingsleder Karl Henrik Laache (t. h.) og områdelederne under oppstartsmøtet for ei drøy uke siden.

Årets TV-aksjon avvikles søndag 22. oktober. Pengene går denne gangen til UNICEF som skal bidra til utdanning for barn i Syria og andre krigsherjede land.

– MELD DEG PÅ NETTET

I Eidsvoll trengs 420 bøssebærere.

– Vi oppfordrer vi folk til å melde seg som bøssebærere. Påmelding kan skje via nettstedet blimed.no, forteller Smedsrud.

– Innsamlingen i Eidsvoll styres av FAUene ved alle skolene i bygda samt av motorsykkelklubben Fatso på Dal, forteller Smedsrud.

– Alle bøssebærere skal ha merkede bøsser med nummer som samsvarer med nummer som innsamleren har på seg, opplyser hun.

SAMARBEID

I Nannestad er det tradisjon for at rotaryklubben, lionsklubben og sanitetsforeningen deltar I innsamlingen.

– I tillegg bidrar konfirmantene og frivillige. Vi har behov for 160–170 bøssebærere, forteller varaordfører Karl Henrik Laache som er leder for den lokale innsamlingskomiteen.

– Skolene er også engasjert gjennom undervisningsopplegg og med noen spesielle arrangementer der inntektene går til TV-aksjonen, forteller han.

flere bøssebærere

Ullensaker vokser fort. Da er det også behov for flere bøssebærere.

– Vi har tidligere hatt 350 bøssebærere. I år utvider vi til nærmere 400, forteller innsamlingskoordinator Iselinn Næss.

– FAUene ved skolene stiller med bøssebærere. I tillegg har vi noen samarbeidspartnere i lag og foreninger. Vi vil nå sende ut en oppfordring til tidligere frivillige om å bli med igjen, og etter høstferien går det ut melding til skolene, forteller Næss.

VIPPSE OG RINGE

Selv om folk oppfordres til å ha kontanter, er det mulig å gi om seddelboka skulle være tom eller man ikke er hjemme når innsamlerne banker på.

– Nå kan du vippse bidraget ditt, eller du kan ringe og gi penger, forklarer Hurdals ordfører Runar Bålsrud. Han er bygdas innsamlingssjef.

– Elevene ved Hurdal Verk folkehøgskole pleier å stille som bøssebærere. Jeg håper de bidrar i år, også. Da er utfordringen løst. Vi har delt inn kommunen i 20 roder, og trenger 42–43 bøssebærere. Får vi ikke det, få jeg ta en ekstra ringerunde, sier Bålsrud.

Hurdølingene er gjerne over gjennomsnittet flike til å gi.

– Det betyr ikke nødvendigvis at vi er så mye snillere, men jeg tror det er lettere å nå ut til folk i et lite lokalsamfunn, sier Bålsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.