– Jeg begynte å gå fra Gardermoen for to dager siden, og så langt har det vært OK, sier den tyske 32-åringen, Andreas Schmid.

Han forklarer at han liker å gå i naturen, og har fått et godt inntrykk av Eidsvoll sentrum.

– Det er en fin liten landsby. Det er nydelig og nokså stille. Det eneste man hører er litt trafikk, sier Schmid.

GÅR TIL SOLNEDGANG

– Jeg tror at det blir noen flotte naturopplevelser etter at jeg passerer Lillehammer. Det å vandre på denne måten gir deg mye tid til å tenke, sier tyskeren.

Schmid håper at han når målet om å komme helt fram til Trondheim i løpet av de neste ukene, men har ingen konkrete dagsmål med tanke på hvor mange kilometer som skal tilbakelegges hver dag.

– Jeg går til sola går ned, men antar at det blir et sted mellom 35–45 kilometer i løpet av én dag, forklarer han.

LANGVARIG PROSJEKT

Det er imidlertid ikke alle pilegrimsvandrere som gjennomfører hele turen uten noen lengre avbrekk.

– Jeg har et prosjekt om å gå til Nidaros. Jeg begynte for noen år siden og tar det i etapper på noen dager. Denne sommeren er målet å gå til Lillehammer, forteller Hafell.

Familiefaren forklarer at det er vanskelig å reise bort i så mange uker, og at det å dele det opp på denne måten fungerer utmerket.

MÅ HA SKOSKIFT

– Det er viktig med et skoskift. Her på asfalten fungere det veldig bra med joggesko, men jeg har med terrengsko til etappene der det er bløtere. Man må teipe beina godt, men det blir blemmer uansett, sier Hafell, som påpeker at det kreves en del planlegging.

Et eksempel på dette er at det ikke blir noe mer innkjøp av mat før han når Espa.

Fjerner stress

Hafell forklarer at disse turene fungerer veldig bra for å fjerne stress.

– Jeg går av jobbstresset, og etter noen dager merker jeg at alt faller litt mer på plass. Jeg begynner å lytte mer til kroppens signaler, spiser når jeg er sulten. og hviler når jeg er trøtt, sier han.

– Pilegrimsvandringen er en slags åndelig reise, noe jeg synes er veldig flott, legger han til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.