– Dette blir helt sikkert gøy. Vi gleder oss, sier Arnfinn Pedersen, produksjonsleder hos Orbit Arena. Bedriften feirer 50-årsjubileum og er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester. Bedriften leverer tjenester til Nav og samarbeider tett med næringslivet om arbeidspraksis, rekruttering til ordinært arbeid og bistand til sykefraværsoppfølging.

Skal pakke fruktkurver

– Orbit Arena har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med. Vi bidrar til at dem som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at dem som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, beholder jobben, sier Pedersen.

Kronprinsparet har satt av tre kvarter til besøket på Orbit Arena. Der vil de bli ønsket velkommen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, Ullensaker-ordfører Tom Staahle og visepolitimester Arne Jørgen Olafsen. Under besøket vil det blant annet bli orientering om bedriften, diktopplesning og omvisning. Kronprinsparet vil få muligheten til å pakke hver sin fruktkurv.

– Vi forbereder oss godt på besøket. Det viktige blir å sørge for at vi ikke har for høyt spenningsnivå. Vi fortsetter produksjonen akkurat som før, sier Pedersen.

Kan misunne arbeidsmoral

– Finner dere fram finstasen?

– Vi stiller i arbeidsantrekket, men vil nok freshe det opp mest mulig, smiler produksjonslederen. Han skal også holde en orientering for kronprinsparet.

– Hva slags rolle spiller Orbit Arena i lokalsamfunnet?

– Jeg ser at bedriften har en stor betydning som ivaretar denne gruppen. For mange av dem som jobber hos oss er dette livet. De har en arbeidsmoral som enhver bedriftseier kan misunne i sin arbeidsstokk. De tjener penger og betaler skatt. Jobben bidrar til at de føler seg meningsfulle. De føler en tilhørighet i samfunnet, sier Pedersen.

Etter besøket hos Orbit Arena reiser kronprinsparet til Lotus Tempelet og Det vietnamesiske buddhistsamfunnet. Der blir de også i tre kvarter. Det Vietnamesiske Buddhistsamfunnet har i dag flere templer i Norge, samt flere tilknyttede lokale foreninger. Siden i fjor har de holdt på med å bygge et nytt kombinert tempel og studiesenter på Jessheim. Tidligere i sommer ble det invitert til en gedigen åpningsfest, og nå kommer altså kronprinsparet på besøk. Der vil samfunnets øverste åndelige leder og rådgiver, Bikkhu Thich Tri Minh, være vertskap.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.