• Gir elevene et innblikk: Mattelærer Ronny Birkeland underviser under kursene.

Det er fortsatt ferie, men i kantina på nye Jessheim videregående skole er det lite som minner om akkurat det i dag. Et titalls elever og noen lærere inntar dagens lunsj – brødskive med pålegg og et glass juice. De har tilbrakt de siste dagene på skolen for å tyvstarte skoleåret.

Et innblikk i hva som ventes

Som flere år tidligere har Jessheim videregående også denne gang holdt kurs i dagene før skolestart.

Mattecamp for kommende videregåendeelever, intensivkurs for elever fra yrkesfag som har strøket i fellesfag og må ta ny eksamen, og oppfriskningskurs for andreklassinger.

– Nye elever får et innblikk i hva som kommer til å møte dem på videregående, mens tidligere elever får mulighet til å friske opp, eller tilegne seg ny kunnskap før en eventuell eksamen, sier Ronny Birkeland, mattelærer ved Jessheim videregående.

Åpne for alle elever

Kursene er åpne også for elever som ikke allerede tilhører eller skal begynne på skolen.

– Det er morsomt at elevene velger å bruke tiden sin her, selv om det er ferie. Vi har mange dyktige lærere til å undervise, sier rektor Marit Gran.

Intensivkursene går over ti dager og holdes i både matematikk, norsk, naturdag, samfunnsfag og kroppsøving.

– Deltakerne fra disse kursene kan få ta ny eksamen allerede i september, forteller Gran.

Fornøyde med tilbudet

– Jeg strøyk på eksamen, og jeg må jo ha den bestått for å få fagbrev senere, sier Nicolas Riise, som snart skal begynne på frisørlinja ved Strømmen videregående.

Sammen med flere andre ungdommer har han de siste dagene tilbrakt tida på intensivkurs på Jessheim videregående.

– Vi har regna masse matte og gått igjennom pensum. Jeg synes selvfølgelig det er litt kjipt å bruke siste del av ferien her, men samtidig er det et veldig greit tilbud. Jeg synes at det er fint å få ta eksamen tidlig. Lærerne har også vært veldig flinke, sier han.

Andreklassingene Lars Folmer Jahren og Tiril Kirkemo er også godt fornøyd med tilbudet som skolen tilbyr.

– Jeg synes det har vært veldig bra, helt topp! Vi har lært masse, også er det gøy å få se den nye skolen, sier Kirkemo.

– Jeg skulle vel egentlig bare innom for å titte, men så bestemte jeg meg for å bli. Kurset er en fin måte å begynne året på, synes Folmer Jahren.

Fakta

  • Jessheim videregående har i flere år holdt kurs for elever før skolestart.
  • De tilbyr blant annet «Mattecamp» hvor kommende videregåendeelever kan få et innblikk i hva som forventes av dem, og intensivkurs for elever som har strøket i fag.
  • Intensivkursene blir gjennomført i samarbeid med Skedsmo videregående.
  • Alle kan delta på kursene og elevene får lunsj mens de er der. 

LES OGSÅ: For rektor Marit Gran, begynner det meste å falle på plass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.