- Om man får sånne steiner i hodet, er det over og ut, sier ekteparet Wenche og Kåre Skjelbek.

De står ved et steinras ved E6 nord for Dal, på den populære turstien som er en forlengelse av Tærudrunden som går fra Skaubanen og til Lysakerbakken. Paret frykter for liv og helse.

kontaktet kommunen

Ekteparet forteller at de oppdaget raset forrige søndag, men at det er usikkert når selve raset gikk. Trolig kan regnværet for en tid tilbake være en utløsende faktor. Kåre Skjelbek tok da kontakt med Eidsvoll kommune for å melde om naturskaden.

- Vi ringte kommunen for over én uke siden, og da trodde vi at noe skulle skje, forklarer de.

Da EUB møtte turgåerne tirsdag formiddag, lå steinene fortsatt strødd over den mye brukte turstien.

- Vi går tur her flere ganger i uka, og vi veit at veldig mange av innbyggerne her bruker vegen som tursti, Vi kjenner mange som både sykler, jogger og lufter hundene sine her. Vi oppdaget raset forrige helg, og da vi pratet med kommunen så sa de at de skulle komme og se på det. Det har de ikke gjort ennå. Vi ser også at folk fortsetter å bruke vegen, fordi da vi oppdaget raset, måtte man klyve over steinene. Nå har folk ryddet seg en liten sti gjennom steinhaugen. De steinene som ligger her er jo ikke farlige, men her kan det fort rase igjen, sier Wenche.

har fryktet ras lenge

De to har lenge brukt nærområdets turstier, og benyttet vegen også før E6 ble bygget ut. Wenche forteller at hun nå kvier seg for å ta med familiens hund på tur, og at hun i lenger tid har fryktet at den rundt ti meter høye veggen skulle rase ut.

- Jeg går så ofte her, og stadig ser jeg store steiner ute i vegen. Jeg tør aldri å gå helt inntil fjellveggen, og går alltid på andre siden av vegen. Jeg kvier meg veldig for å gå her, og det er ingen som vet når neste ras kommer, sier Wenche Skjelbek.

Ekteparet appellerer nå til både grunneier, vegvesen og kommune om å samarbeide om å få sikret turområdet for å sørge for at det ikke går flere ras.

- Man burde egentlig ha satt opp en sperring, et skilt eller kjegler for å vise folk at det er rasfare her, sier Kåre.

- Her må man bare rydde opp og få sikret fjellskrenten med én gang, fordi dette er farlig. Det er bare flaks at det ikke var noen som gikk her da det skjedde, og det kunne fort ha ligget noen under disse steinene, avslutter Wenche.

Gamle glimt: Dal stasjon for 90 år siden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.