– Jeg var fullstendig utmattet etter at jeg kom hjem fra jobb og hadde ikke overskudd til å gjøre noe som helst. Så kom jeg over terapiridning på Flaen gård via nettet. Etter at jeg begynte å ri der har jeg fått livet tilbake. Kort sagt har det vært en mega opptur for meg, sier Didriksen.

FYSISK OG PSYKISK

Hun forteller at hun gjennom behandlingen hos ridefysioterapeut Hanne Lindebø Kværner og hennes hester holder kroppen i stand, både fysisk og psykisk.

– Man går jo litt ned i kjelleren når man får en slik diagnose, men Hannes opplegg med hestene har hjulpet meg. Hadde jeg ikke fått denne muligheten, ville jeg nok fortsatt ligget på sofaen etter jobb, sier hun.

Didriksen har nå fått behandling på Flaen gård i om lag ett år. Før ferien var det 60 personer, mest barn, som ukentlig fikk behandling. 19. august starter treningen for fullt igjen.

BEDRE LIVSKVALITET

– Jeg har fått tilbake energien. Nå kan gjøre andre ting. Det er lettere å leve med sykdommen og jeg har fått en bedre livskvalitet. Jeg er glad i dyr, og når jeg kan stelle med hester samtidig som jeg får behandling er det jo midt i blinken for meg, sier Didriksen.

– Det ble også en ekstra bonus for meg. Jeg fikk energi til å slutte å røyke.

Nå jobber hun i 50 prosent stilling som lufthavnbetjent ved Oslo Lufthavn. – Arbeidsgiver har også stilt opp for meg. Det er jeg svært takknemlig for.

SPESIALUTDANNING

Både Lindebø Kværner og de åtte hestene som deltar i treningen, er utdannet spesielt.

– Jeg har jobbet som kommunal fysioterapeut med ansvar for barn i 12 år, hvorav seks år også som ridefysioterapeut. Nå satser jeg på heltid på terapiridning, sier Lindebø Kværner.

Ridefysioterapeuten forteller at på hesten må en bruke alle musklene i kroppen for å holde seg oppreist og ikke falle av.

– Ridning gir spesielt god trening for kjernemuskulaturen og den dype mage- og ryggmuskulaturen. Balanse, koordinasjon, styrke og kondisjon er også andre effekter av terapiridningen. For mennesker som har muskelubalanser er symmetriarbeidet svært nyttig og godt, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.