– Med så mye snø som er kommet i vinter sliter rådyra fælt. Da er det viktig å respektere den ekstraordinære båndtvangen som er innført. Vi ber innstendig hundeeiere om å holde hunden i bånd når de er ute på tur, sier Olsen.

Han har selv sett folk på tur med hund løs.

– Jeg snakket til eieren som hevdet at hunden ikke jager rådyr. Det er et vanlig svar. Men båndtvangen gjelder for alle hunder. Ofte er det skiløpere som har med seg løse hunder. Jeg snakket med en som hadde møtt fem personer med hver sin løse hund på skitur på Nordåsen, sier Olsen.

Han viser til at det er 5000 kroner i bot for å ha løs hund denne tida.

– Rådyra følger også gjerne skiløyper og tiltråkkede stier, og det gjør jo også hundene med så mye snø som vi har nå, sier Olsen.

LES OGSÅ: Ekstraordinær båndtvang i Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.