• LEDER: Steffen Dahlen begynte som snekker, men har steget i gradene og er nå daglig leder hos JOS Bygg.

Sigvartsen ønsker større fokus på yrkesfagene, og ønsket å fortelle hvile karrieremuligheter det finnes ved valg av yrkesfaglig utdanning.

– Hos oss er alle utdannet snekkere. Ingen er høyskoleutdannet, sier Sigvartsen.

Han fortalte sin historie fra da han var liten og bygde hytter i trær, noe han syntes var moro.

FRA HOBBY TIL MORSOMT YRKE

– Det var den store hobbyen min da jeg var liten. Da jeg ble så stor at jeg kunne kjøpe meg moped bygde jeg meg mopedgarasje. Jeg hadde da allerede bestemt meg for å bli snekker. Læreren min syntes det var synd at jeg ville begynne på byggfag etter ungdomsskolen. Hun mente jeg burde begynne på allmennfag, med studiespesialisering, for da kunne jeg gå på universitet og studere. Men jeg hadde bestemt meg for å bli snekker, sier Sigvartsen.

BYGGFAG

Han begynte fortsatte derfor på grunnkurs byggfag og Vk1 tømrer på Eidsvoll videregående skole.

– Jeg fant ut at det jeg syntes var kjempegøy å drive med var det jeg ville bli. Og det var snekker. Men jeg var litt lei skole da jeg gikk på ungdomsskolen, og jeg var helt sikker på at jeg ikke trengte å lære mer om norsk, og i hvert fall ikke engelsk. Dette var helt bortkastet, og var fag jeg ikke brydde meg så mye om, sier Sigvartsen.

EGET FIRMA

I 2004 startet han sitt eget firma, og oppdragsmengden økte.

– Da måtte jeg ansette noen mennesker, og plutselig var jeg ikke snekker selv lenger. Da måtte jeg blant annet sitte og skrive tilbud. Jeg sendte et tilbud på en garasje til en norsklærer jeg hadde hatt på skolen, og da fikk jeg tilbudet tilbake rettet med rødt. Da forsto jeg at det hadde vært smart å følge med i norsktimene, sier Sigvartsen.

Han fortalte elevene om ansettelse av den daglige lederen, Steffen Dahlen, og spurte elevene om de kunne tenke seg hvilken utdannelse han har.

– Hva slags utdannelse tror dere en leder for en bedrift som skal bygge 50 hus i året må ha, spurte Sigvartsen.

Noen av elevene mente at høyskoleutdanning nok var nødvendig.

ANDRE EGENSKAPER

– Jeg kan fortelle dere at han er utdannet snekker, og han er en dyktig snekker. Men han har også mange andre gode egenskaper, er positiv og klarer å få med seg de andre ansatte på laget. Jeg tenkte at han må være en god leder, og valgte ham. Han har tatt litt etterutdanning. Alle hos oss er snekkere. Det jeg vil dere skal huske er det dere kan velge et yrke hvor dere kan jobbe med det dere synes er kjempekult å holde på med, sier Sigvartsen.

7.-klasseelev Stian Haug syntes det var interessant og spennende å høre om bedriften og yrkesfaglig utdanning.

– Jeg visste ikke at å være snekker kunne bli så interessant. Det var fint å ta turen hit for å lære mer om dette. Det var nyttig, sier Haug.

Selv har han ikke bestemt seg for hvilken utdanning og yrke han tenker å velge.

– Jeg kommer nok til å tenke på det jeg har hørt i dag når jeg skal velge videre utdanning, sier han.

LES OGSÅ: Planlegger 100 nye boliger i Trolldalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.