23-åringen er nå dømt for å ha hatt seksuell omgang med elleve mindreårige jenter. En av dem var ei jente fra Øvre Romerike.

– Det er klart vi er bitre. Han har ødelagt mye for oss, sier faren, som vil være anonym.

Nå vil han advare alle foreldre til ikke å ta for lett på barnas nettbruk.

– VI FULGTE MED, LIKEVEL FORSTO VI IKKE HVA SOM SKJEDDE

Som alle andre 13-åringer var jenta på sosiale medier på nettet.

– Vi fulgte med, men tydeligvis ikke godt nok. Datteren vår var på Facebook, det visste vi. Det vi ikke visste, var at hun hadde tre forskjellige profiler, var på Snapchat og flere andre plattformer, sier faren.

Han mener at foreldrene må gå den harde vegen, samme hvor mye ungene mener de «bryr» seg.

– Snakk med dem, gå overraskende inn på rommene deres og forlang å se hva de driver med på nettet. Begår de overtramp, ta fram dem både mobiltelefon, PC og nettbrett. De blir opprørte akkurat der og da, men det kan spare dem for mye, sier faren.

MØTTE HAM PÅ FACEBOOK

– Hun kom i kontakt med ham via Facebook. Han overøste henne med godord, og hun slukte det rått. Hun var i en vanskelig alder og ble et lett bytte. Han lovte henne gull og grønne skoger, og hun trodde på ham. Da politiet undersøkte PC-en hans var den mettet med sexdomener. Det var helt vilt, sier faren.

– For unge og uerfarne, er det mye spennende der ute, mener moren og fortsetter:

– Jeg vet ikke akkurat hvordan man skal gripe det an. For mange advarsler kan gjøre det enda mer spennende. Det er virkelig vanskelig å vite hvordan man skal gripe det an. Begge mener at de fleste foreldre er naive.

– De tror de har full kontroll, men mange hadde blitt sjokkert om de visste hva barna drev med på nettet. De må slutte å tro blindt på ungene sine. Vi kunne ikke tenke oss at noe slikt kunne skje med datteren vår, men det skjedde. Foreldrene må være mer kritiske til ungenes nettbruk, sier de.

GIKK FRA NETT TIL OVERGREP

Mannens framgangsmåte overfor sine mindreårige ofre var den samme: Etter å ha opprettet nettkontakt, tok han kontakt med jentene fysisk. Det endte med seksuell kontakt, selv om de var mindreårige.

– Han hentet henne på skolen, tok henne med på telttur og oppsøkte henne da hun var på ferie. Hun gikk frivillig med, men hun var jo bare 13 år og forsto ikke konsekvensene. I dag sliter hun med skyldfølelse og sier at hun ikke turte å si nei til ham. Hun er redd for å gå steder hvor det er mange folk, hun tør ikke være hjemme alene. Slik var hun ikke før. Dette har vært en traumatisk opplevelse som kommer til å sitte lenge i, både for henne og for resten av familien, sier faren.

LES OGSÅ: Mer familievold og flere seksuelle overgrep

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.