– Vi kan gjerne snakke om å bygge ny svømmehall eller nytt skianlegg i Rambydalen. Dessverre tas det for dårlig vare på anleggene vi allerede har. Her har kommunen et overordnet ansvar. Løypa i Nordkisa vil ikke være operativ kommende vinter uten at det investeres cirka én million kroner, sier Petter Stensby i Alternativ Ullensakerliste.

Lyset har gått i lysløypa i Nordkisa. Lyktestolper har råtnet på rot. Én har veltet og falt innover i skogen. Flere er i ferd med å følge etter, i anlegget tidligere langrennslandslagstrener Inge Bråten én gang beskrev som det beste i hele Akershus. Petter Stensby var med og bygde lysløypa på slutten av 1960-tallet. Han har hundrevis av treningstimer der sommer som vinter. Nå er han trist over synet, og mener kommunen må komme med en millionbevilgning.

Krever strakstiltak

– Dette er ikke godt nok i en folkehelsekommune, sier han. Stensby sier han har tatt opp saken politisk flere ganger, blant annet under siste budsjettdebatt og i forbindelse med forrige rullering av folkehelseplanen.

– Det skjedde uten særlig gehør. Dette er et anlegg som brukes flittig av mange ullsokninger. En oppgradering vil derfor være en sunn investering for framtida, sier han. Noen av stolpene i lysløypa ble skiftet etter Dagmar-stormen i 2011. Medlemmer la ned en formidabel dugnadsinnsats for å få de nye stolpene opp.

Ordføreren tar opp saken

Nå merker flere av de gamle stolpene tidens tann. Det er Ullensaker Skiklubb som drifter anlegget. Leder Jahn Bjørnar Haugen sier idrettslaget selv ikke har midler til å fulloppgradere anlegget.

– Ett alternativ kan være å korte lysløypa noe ned. Vi kommer nok også til å søke kommunen om midler til oppgradering, sier Haugen, og legger til at de også vil se dette i sammenheng med planleggingen av et nytt helårsanlegg. Ordfører Tom Staahle svarer slik på temaet Petter Stensby tar opp.

– Lysstolper som faller ned er selvsagt noe vi må se på. Jeg vil allerede i ettermiddag løfte dette inn for administrasjonen for å se om vi kan gjøre noe med det, sier Staahle. Han ønsker ikke å kommentere beløpet Stensby opererer med.

– Hva tenker du om det han sier om at situasjonen ikke er god nok i en folkehelsekommune?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer ordfører Tom Staahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.