Det har opprørt mange at CP-rammede og uføretrygdede Jonas Granås (32) nektes økonomisk støtte fra Nav etter en endring gjennom statsbudsjettet i 2015. Granås jobber 15 timer i uka på Kiwi og trenger bilen for å komme seg til og fra. Han bruker også personbilen til alle andre aktiviteter i hverdagen.

– Intensjonen med endringene kan ikke være å ramme de som er i Jonas sin situasjon. Derfor kommer jeg til å ta opp denne saken med arbeids- og sosialministeren. Når vi ser hvilke uheldige utslag endringen kan ha for noen, er det nødvendig at vi tar en grundig gjennomgang av de nye reglene. Dette kan tyde på at vi blir nødt til å gjøre noen endringer, sier Trøen, helsepolitisk talsperson i Høyre.

Gjennom statsbudsjettet i 2015 valgte Regjeringen å utvide bilstønadsordningen for de i gruppe 2 (kassebiler), mens de i gruppe 1 (for eksempel tilpassede personbiler) fikk ett kutt. Dette ga en anslått innsparingseffekt på 65 millioner kroner i 2015, ifølge statsbudsjettet. Granås sin jobb på Kiwi regnes ikke som inntektsgivende, i og med at han mottar 100 prosent uføretrygd. Dermed har han fått avslag på søknaden til Nav om bilstøtte, etter Regjeringens regelendring. Personer kan få støtte for å komme seg til og fra arbeid og studier, men Jonas sine jobbtimer på Kiwi regnes ikke som lønnet arbeid.

– Det er bare å ta av seg hatten for den innsatsen Jonas gjør. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra andre som også mener den nye ordningen har slått uheldig ut. Det blir en gjennomgang av reglene, slik at dette ikke skal kunne skje i fortsettelsen, sier Trøen til EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.