• VELTET: De fem ungdommene som utførte hærverket utenfor Amfi natt til søndag, er alle fanget på videoopptak. foto: Amfi Eidsvoll

Natt til søndag ble en av de store blomsterpottene ved senterinngangen veltet. Jord og blomster lå strødd utover. Men Kristengård har ett ess i ermet overfor de ungdommene som står bak: De er fanget på video og denne er nå oversendt til politiet.

TRE GUTTER OG TO JENTER

– Det skjedde rett før klokka 12 lørdag kveld. Tre gutter og to jenter i tenårene kom gående opp fra lekeplassen nedenfor senteret. Det var tydelig at de hadd et eller annet i gjære fordi de begynte å nappe litt her og der, skru av og på julelysene ved døra for så velte den store blomsterdekorasjonen ved døra.

– Men vi har alt sammen på video. Der kan vi klart og tydelig se hva som foregår. Ansiktene er også gjenkjennelige. Nå skal politiet se på opptaket, hvis det er mulig - spore opp hvem disse ungdommene er og så ta affære, forteller senterlederen.

FJERNER PYNTEN

Siden senteret åpnet for tre år siden har det ikke vært mye ødeleggelser.

– Vi er egentlig ikke plaget med hærverk her på senteret, verken ute eller inne. Men etter helgens hendelse fjerner vi inntil videre de store blomterpottene ved inngangen utenfor senteret. Det er jo veldig synd at vi må gå til det skritt å strippe pynten, men vi kan ikke ta sjansen på at dette skjer igjen, sier Kristengård.

– Men som sagt tidligere: alt som skjer utenfor senteret festes til tape. Her blir alle avslørt om de prøver seg på noe tull.

MYE NASKING

Senterlederen forteller at det er mange ungdommer som nasker fra forretningene, særlig fra matvarebutikken.

– De stjeler for eksempel øl og energidrikker. Men ingen skal føle seg trygge på å komme seg unna. Alle butikkene har overvåkningskameraer, egne varslingstelefoner, og vi har vektere som går sine jevnlige runder. Vi har et godt samarbeid med politiet og alle som blir tatt for nasking, blir meldt videre, sier senterlederen.

LES OGSÅ: Gi smokken din til nissen

Fakta

Natt til søndag ble Amfi Eidsvoll utsatt for hærverk.

Det var fem ungdommer som sto bak, og alle er fanget opp av et overvåkningskamera.

Saken er nå en politisak, og overvåkningsvideoen er nå oversendt politiet.

Ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor får EUB opplyst at uroen har økt i ungdomsmiljøet i sørbygda i høst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.