• HIVJUBAKKA: Henning Olsen med kaffekoppen i hytteveggen på Hivjubakka. Foto: Kristian Westgård

– Jeg ble veldig overrasket, og dette er jo veldig morsomt. Jeg ble helt svett da de fortalte hvorfor de kom med blomster, diplom og kake. At noen legger merke til hva jeg holder på med, og viser det på denne måten, setter jeg stor pris på, sier Olsen.

I HALLINGDAL

Olsen har drevet en arena for barn og ungdom, som av en eller annen grunn ikke helt mestrer livet, og dermed faller litt utenfor A4-livet, i ti år. Natur, friluftsliv og hester er blant «medisinene» han benytter. Først holdt han til på Kleppestølen, deretter på Hivjubakka, hvor han nå holder til. Begge steder er i Hallingdal.

Med denne prisen går han også videre til en landsfinale før påske, hvor prisen er 100.000 kroner. Hvem som går til topps der skal bestemmes av publikum som kan stemme via Jobzones Facebook-side. Avstemningen starter 26. februar.

Han ble i fjor også kåret til Årets ildsjel av Apotek 1.

«ALTERNATIV» BEHANDLING

– Det offentlige godtar ikke det jeg driver med, og et samarbeid viser seg vanskelig å få til. Jeg regner ikke med at jeg får mer tilknytning til det offentlige i det hele tatt. De har vel de føringene de har, med medisinering for alle. Når de kaller friluftsliv og det å være ute i naturen for alternativ behandling, da mener jeg det snudd litt. Jeg mener jo medisinering bør kalles alternativ behandling, sier Olsen.

Tilbudet på Hivjubakka pågår fra påske til i november.

– Jeg håper etter hvert å kunne få til noe på vinteren også, sier Olsen.

MANGE VERDIGE NOMINERT

Tone Finbraaten, daglig leder for Jobzone på Jessheim, overrakte diplom og blomster. I tillegg ble 10.000 kroner overført til Olsens konto.

Hun opplyser at det kom inn forslag til mange verdige vinnere av årets pris.

– Det er aldri enkelt å plukke ut den ene som skal få prisen. Det som veide tungt på vektskåla i år, er at Henning med sin personlige innsats hjelper unge mennesker som av en eller annen årsak ikke mestrer livet, og at han har fått mange ut av rus og en destruktiv hverdag og inn i jobb og en meningsfylt hverdag. Dette gjør han uten støtte fra det offentlige, og han er helt avhengig av både praktisk og økonomisk støtte fra venner og private sponsorer. Prisen er til deg personlig. Du gjør en fantastisk jobb, sier Finbraaten.

Olsen forteller at prispengene nok kommer til å gå til prosjektet på Hivjubakka.

– Det blir i alle fall ingen sydentur, sier han.

LES OGSÅ: Kleven Eek og Ørtoft Kristiansen er tildelt frivillighetsprisen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.