Dette var 15. gangen Eidsvoll videregående skole arrangerte EM, og 23 ungdomsbedrifter fra Jessheim, Eidsvoll og Nannestad videregående skoler stilte opp og viste idérikdom, kreativitet og engasjement.

- Jeg er kjempefornøyd og imponert over det jeg fikk se, kommenterer rektor Ingvild Askheim.

- Det var mye høyere nivå i år enn i fjor, og det er hyggelig at også Nannestad og Jessheim videregående skoler deltar med så fine bedrifter. Det blir skarpere konkurranse når elever fra alle skolene er så godt forberedt, sier hun.

VINNEREN

Ungdomsbedriften Sevak Inventions fra Eidsvoll videregående ble den store vinneren under EM.

Flere av ungdomsbedriftene satser på import og salg, noen på sosiale tjenester, men Sevak var den eneste bedriften som presenterte et helt nyutviklet produkt, en arbeidsbenk til bruk under arbeid i motorrommet på biler.

- Pappa eier et bilverksted, og det var han som sa at bilmekanikere trengte en slik benk. Bestefar har hjulpet oss med å bygge benken. Dette har vært morsom og lærerikt, sier Sara Walstad som er én av de fem gründerne i Sevak.

Bedriften stakk av med hovedpremien for beste ungdomsbedrift, samt premien for beste presentasjon, beste produkt, beste stand, beste reklamefilm og i tillegg fikk Karen Rustad Krokene premien som beste kvinnelige selger.

Jonas Bjerke i «One of us» fra Nannestad videregående ble kåret til beste mannlige selger.

Kin Aid fra Jessheim videregående vant for beste brosjyre og beste logo, mens miljøprisen gikk til «Get on» fra Eidsvoll.

TIL STORTINGET

Jentene i Gledesspreder UB fra Eidsvoll gjorde det også bra. De har startet et aktivitetstilbud for barn med nedsatt psykisk funksjonsevne, og stakk av premien for beste IA-bedrift, beste ungdomsappell og den gjeve premien for beste team; en dag på Stortinget sammen med Tone Trøen.

- De skal få se hvordan vi jobber, og jeg regner med at de får møte noen kjente personer, sier stortingsrepresentant som var med i juryen under EM.

- Dette har vært virkelig morsom å være med på. Det er så mange kreative ungdommer. Disse er morgendagens gründere, sier hun.

- Vi gleder oss til Stortinget. Vi har vært der på skoletur, men aldri vært der en hel dag, sier jentene i Gledesspreder.

FINALER

Deltakerne i EM går nå videre til fylkesmesterskapet på Lillestrøm 1. mars, og de fem beste der blir tatt ut til NM 4. og 5. mai. Vinneren av NM går til europamesterskapet i Brussel, så de unge gründerne har virkelig noe å strekke seg etter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.