I 15 år har Roy Bjerke fra Maura hatt ansvaret for all underholdning i Dyreparken i Kristiansand.

Der styrer Roy sitt eget lille rike, og er ansvarlig for en stab på 160 personer.

I landets største lekegrind har han alle muligheter, for familieparken i Kristiansand har programforpliktet seg til å levere mer og bedre underholdning enn alle andre parker i kongeriket.

Nesten én million mennesker besøker Dyreparken årlig.

- Jeg har definitivt Norges beste jobb, slår Nannestad-sokningen fast.

SETTER FOTAVTRYKK

- Jeg ønsker å sette mitt tydelige fotavtrykk på de ulike prosjektene. Men det blir ikke bra hvis jeg har fotavtrykk over alt. Når jeg får inn regissører eller andre fagfolk så oppstår spennende motsetninger, som i de aller fleste tilfellene faller heldig ut, sier han.

Han kom til Dyreparken i 1997. Der fikk han sitt eget sommersirkus og gjorde en så god jobb at han fikk lov til å komme igjen og igjen i somrene som fulgte.

UNIKE HISTORIER

I 2001 ble han ansvarlig for all underholdning i Dyreparken.

Samtidig skjedde det mange endringer i Dyreparken, som fjernet seg mer og mer fra kjendiser som trekkplaster. Nå skulle det handle om å bygge innhold, om å rendyrke unike historier som bare kan oppleves der.

- Akkurat det passet meg utmerket. Jeg er opptatt av at Dyreparken kanskje er en av de siste få arenaene som rendyrker familieopplevelsen, sier Roy.

Som del av ledergruppens strategiteam jobber han også med både 3-årsplaner og en 10-15-årsstrategi.

HAKKEBAKKESKOGEN

Kaptein Sabeltann er velkjent. Det samme er Kardemomme by. I tillegg har andre underholdningskonsepter som KuToppen og Herli Land utviklet seg. I år kom Hakkebakkeskogen.

De siste to årene har Roy jobbet intenst for å få på plass Dyreparkens nyeste attraksjon, Hakkebakkeskogen, som åpnet i juni i år. Da er 60 skuespillere i sving, og logistikken som skal få alt til å klaffe på riktig tid er så sinnrik at den er umulig å forklare.

Roy forteller at Hakkebakkeskogen er blitt akkurat slik han har drømt om at den skal bli - en ekte skog - med ekte figurer i møte med ekte gjester som blir en del av historien.

- Det var avgjørende for meg at gjestene som kommer inn i Hakkebakkeskogen skal føle at de kommer inn i den virkelige Hakkebakkeskogen, sier han.

250.000 I HAKKEBAKKESKOGEN

Det er ikke få mennesker som kommer til å reise gjennom Hakkebakkeskogen i sommer, anslagsvis 250.000.

Til sammenlikning er det 62.000 som ser de årlige nattforestillingene med Kaptein Sabeltann.

LES OGSÅ: Dette anbefaler vi turistene

Reiser ofte hjem til «hytta» i Nannestad

Om sommeren både bor og jobber Roy Bjerke og samboer Odd Nordhus i Kristiansand.

- Av og til kaller vi huset vårt i Nannestad for hytta vår, men vi reiser hjem så ofte vi kan. Det er jo der vi bor. Det er der jeg har familien min, både mor, far, søster, nevø og niese. Hadde det ikke vært for familien min er det ikke sikkert jeg hadde bodd der fortsatt, sier Roy.

Etter hvert som hans engasjement for Dyreparken har blitt større, har det blitt mindre tid til å utøve det han startet med - trylling og illusjoner. Fellesnevneren for tryllingen og underholdningssjefsjobben er likevel klar - han kaller seg selv «virkemiddelfrik».

- Jeg liker å spekulere i hvordan ting virker på folk. Det er utrolig spennende og min største drivkraft i alt jeg gjør.

Han har tidligere jobbet med både Ylvis-brødrene, Herborg Kråkevik, Raske menn og Inger Lise Rypdal. Likevel er det de gode, nære opplevelsene han brenner for - de ekte møtene. Roy har hatt teaterlopper i blodet helt siden har gikk på videregående på Eidsvoll, og har gjort hobby til levebrød. Det startet med sirkus Merano og en tryllestav, før han kom til Hunderfossen, og deretter til Dyreparken.

LES OGSÅ: Hjemmeferie med mange muligheter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.