Mange møtte opp og hadde gode innspill i den videre prosessen for kommunedelplan. Arealplanlegger i Eidsvoll, Hans Martin Scharning, innrømmet på informasjonsmøtet onsdag at det kom til å være flere spørsmål enn svar i begynnelsen, men beroliget alle med at dette var vanlig i en slik prosess.

- Svarene vil vi få når vi ser nærmere på hva som er mulig, sier Scharning.

Engasjementet i salen var upåklagelig, og flere kom med innspill og ønsker for framtida. Scherning svarte så godt han kunne, og måtte minne alle om at planleggingen av kommunedelplanen så vidt er startet. Han ba også samtlige om å sende inn sine innspill, fordi kommunen ønsker lokalbefolkningens tanker til planarbeidet.

Planprogrammet ligger til offentlig ettersyn ut april, og Scherning håper å ha en vedtatt kommunedelplan klar allerede 4. kvartal 2017.

LESERBREV: Hvorfor er ikke Dal med?

TENKE LANGSIKTIG

En svært engasjert Maren Winnem, kommunestyrerepresentant for Høyre, har vokst opp på Råholt, og ønsker en utvikling som gjør framtida tryggere.

- Jeg ønsker veldig å bli her, og da må det skje noe. Vi må tørre å se til 2030 som det står i planen, og ta hensyn til miljøutfordringene. Den dagen jeg får barn håper jeg de kan ha trygge veger, og ikke sånn som i Oslo, hvor man sliter med å puste og man ikke har tenkt langsiktig, sa Winnem, som synes kommunen bør vurdere nullhus og plusshus.

BRA ENGASJEMENT

Arealplanleggerne var godt fornøyd med oppmøtet, og syntes det kom mange gode innspill. Scherning forklarer at kommunedelplanen skal være et styringsverktøy for den videre utviklingen av Råholt-området.

- Viktige oppgaver som skal løses er avgrensning av sentrumsområdet, vegsystem, gang- og sykkelveger, fortettingspotensial, ivaretakelse av grønne områder og mer, sier han, og forsikret om at innspillene som vil bli tatt med i det videre planarbeidet.

Scherning synes også det er flott at folket i og rundt Råholt er så engasjerte.

- Lokalbefolkningen sitter med god kunnskap om området, nærmiljøet og forholdene ellers. Denne kunnskapen er det viktig å få med seg, påpeker han.

Fra Lesernes EUB: By- og tettstedsutvikling i Eidsvoll - endelig i gang på Råholt

GOD UTVIKLING

Ordføreren var også til stede, og sier det er viktig å involvere lokalbefolkningen når det skal lages nye planer for bygda.

- Det er alfa omega. Lokalbefolkningen får på denne måten muligheten til å komme med forslag i startfasen, og kan komme med innspill allerede før vi har begynt å sette rammer. Jeg tror at denne typen møter er viktig, sa Vika og fortsetter:

- Vi ser allerede at det blir et veldig spennende område på Råholt, med en voldsom utvikling de neste årene. Da er det greit at vi bestemmer oss ganske fort for hvordan vi vil ha det, så vi har en forutsigbarhet i mange år framover. Utviklingen kommer ikke, den er her, forklarer ordføreren.

LES OGSÅ: - De som tror de har sett stor vekst på Øvre Romerike, aner ikke hva de har i vente

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Last ned EUB-appen. Fungerer på både smarttelefoner og nettbrett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.