• I SVEVET: Kornelius Skotaam scorer to av sine totalt 21 poeng mot Nordberg.

Kornelius Skotaam og Eidsvoll Basket visste på forhånd at de møtte god motstand i Nordberg. Lørdagens oppgjør endte med 30 poeng i oslolagets favør.

- Jeg synes ikke vi gjør en dårlig jobb, selv om vi taper med 30 poeng. Nordberg har et rutinert mannskap. De er gode med ballen og spiller med selvtillit. Vi er kanskje litt mer nervøse og oppgira, sier Skotaam.

SLAPP TIL MANGE LANGSKUDD

Nordberg fikk i kampens første periode sette trepoengere nærmest som de ville. Hjemmelaget var på sin side mer rufsete under kurven og slet med å score. Etterhvert fikk eidsvollingene bedre uttelling, men ballsikre Nordberg halte rutinert inn en klar seier.

- De har mange gode skyttere og det sleit vi med, spesielt innledningsvis, sier Skotaam. Etter kampen mot Nordberg forteller tabellen at eidsvollingene sluppet inn 181 poeng flere enn de har scoret. Skotaam er klar på at Eidsvoll Basket må jobbe mer med det defensive fremover:

- Vi løper litt for mye rundt omkring og har mye å gå på defensivt. Kommunikasjonen på banen er også noe vi må forbedre, understreker han.

FORNØYD MED ANGREPSSPILLET

Trener for Eidsvoll Basket, Leonas Minkauskas, mener det var nivåforskjell mellom Eidsvoll og Nordberg. Han tar likevel med seg noe positivt fra kampen:

- I dag gjorde vi mye bra i angrep og fikk tidvis ballen til å gå. Noen juniorer fikk også prøve seg utover i kampen og de gjorde sakene sine bra. Vi har fremdeles mange frafall pga. jobb, skole og så videre. Det er vanskelig å få de samme spillerne til å møte på kamp og trening, sier "Leo".

VIL UNNGÅ NEDRYKKSTRID

Det skal holde hardt for eidsvollingene å melde seg på helt i toppen av 1. divisjon.

- Nå kan det se ut som at vi må kjempe for å holde oss i divisjonen. Jeg håper vi slipper å være innblandet i nedrykkstriden, sier han.

Tidligere sesonger har klubben hatt mest fokus på seniorlagene. Nå opplever Skotaam at det satses også i de yngres avdelinger.

- Det er flere lovende spillere på veg opp. Blant annet synes jeg Amund Grude gjorde en god figur i dag. Han er flink til å beholde roen og han jobber bra.

- Vi har hatt motgang før, og det er bare å fortsette å gi gass. Laget har en positiv holdning selv om resultatene går litt i mot oss og det synes jeg er veldig bra, avslutter Kornelius Skotaam.

FAKTA

1. divisjon

Råholthallen, 30 tilskuere

Eidsvoll Basket – Nordberg 68-98 (14-30, 20-28, 13-21, 21-19)

Lag Eidsvoll: Eimantas Daujotas, Kornelius Skotaam, Simen Lundberg, Yaser Hasan, Jevgeni Gorpinchenko, Amund Grude, Edward Kleven, Alexander Brenden, Donatas Daujotas, S. Grønsås, Nicholas Nissen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.