• TIL SYDEN: I mars reiser Sigrid Syltevik til Solgården i Spania sammen med lillebror Kåre Syltevik (96). Her i samtale med ordfører Hans Thue.

Syltevik bor på Kneppe. Hun bor alene og klarer seg godt.

– Jeg trenger jo litt vaskehjelp av og til, og så bruker jeg rullator, sier den spreke 100-åringen.

Hver onsdag arrangerer Moreppen vel onsdagskafé i grendehuset. Syltevik er fast gjest der.

– Alt de har stelt til i dag er nesten for mye. Jeg må bare si tusen takk for alt de har gjort. Jeg er her ganske ofte. Grendehuset betyr mye for grenda vår, sier jubilanten.

Hun roser alle dem som holder grendehuset i Moreppen i stand.

– En som har stått på veldig mye for grenda og grendehuset er Thor Engelsrud. Jeg må også få takke Ester Undheim, som kjører meg til og fra grendehuset på onsdagskafeen, sier Syltevik.

REISER TIL SPANIA

Hun ser nå fram til å komme tilbake til Solgården i Spania sammen med broren Kåre Syltevik, hvor hun har vært to ganger tidligere. Kåre har også vært der én gang før.

– Første gangen reiste jeg alene. Andre gangen var Kåre med. Det er veldig fint der, sier hun.

Sigrid Syltevik, som er ugift, og har i hele sitt liv hjulpet og stelt for familien.

Ordfører Hans Thue er imponert over hvor sprek Syltevik er.

– For en ordfører er det helt fantastisk å få sånne invitasjoner, og å starte dagen med å feire 100-årslag er flott. De jeg har snakket med forteller at du klarer deg godt alene hjemme, og at du bare trenger litt vaskehjelp av og til. Dette er jo helt utrolig. Det spørs om jeg kommer til å klare meg like godt hvis jeg skulle bli 100 år, sier Thue.

SJU SLAG TIL JUL

Ordføreren roste henne også for at hun har stått på for familie, naboer, slekt og venner gjennom hele livet.

– Jeg hører også at du har bakt alle kakeslaga til jul. Det er helt utrolig. Og så er det moro å se at et grendelag fungerer så godt som her i Moreppen, at hele grenda stiller til 100-årsfest og at naboer er med og hjelper til. Man er her for hverandre, sier ordføreren.

Sigrid Syltevik ble født på Engelstad skole hvor hun bodde fram til 1934. Skolegangen startet også der. Faren, Anders Syltevik, var lærer på denne skolen fra 1905 til 1939.

Hun gikk på ungdomsskole fra Kløfta, i nærheten av Frogner gård, en utdannelse hun hadde stort utbytte av. Senere gikk hun på husmorskole i Eidsvoll og ble en god kokke.

Hun flyttet til Kneppe, hvor hun bor i dag, i 1934. Da kom hun til en gård med masse dyr og det ble et helt annet liv for henne. Dagen startet tidlig og sluttet langt på kveld. Her laget hun mat til kara sammen med sin mor. Hun overtok matstellet etter sin mor i 1982.

Lørdag feires dagen sammen med familien.

LES OGSÅ: De holder seg spreke med LHL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.