Om et par korte uker reiser han sammen med mamma Cecilie Ekløf-Ottesen ned til et barnehjem i Manila for å hjelpe til som frivillig. De to reiser ikke tomhendt tvers over halve kloden. Med seg har de kofferter fulle av barneklær og andre ting som de har samlet inn.

VIL HJELPE

Cecilie forteller at hun lenge har hatt et ønske om å ta i et tak for verdens fattigste. Hun søkte etter organisasjoner på nettet, og da Ma`Ma Children Senter i Manila dukket opp, visste hun at hun hadde funnet det hun lette etter.

– Jeg ville finne en organisasjon som ikke var for stor. I store organisasjoner blir mye av pengene borte i administrering og slike ting. Det jeg fant var et lite barnehjem drevet av norske misjonærer.

I 1988 dro sykepleier Rachel Trovi til søppelfjellet i Manila. Der delte hun ut ris og medisiner. Tre år etter ble stiftelsen Ma`Ma Children Center of Norway opprettet som en kristen hjelpeorganisasjon. Med årene har senteret blitt utvidet litt etter litt, og i dag har det over 60 ansatte med ulike faglig bakgrunn, blant annet sosionomer og sykepleiere.

– For å drive dette arbeidet, er de helt avhengig av gaver – fra frivillige, faste givere og støtte fra innsamlinger, forteller Cecilie.

Familien har fadderbarn gjennom organisasjonen Plan Norge og har ellers støttet opp om humanitær arbeid. Nå drar mamma Cecilie og sønnen Alexander det hakket lengre.

REVET MED

Alexander, som går siste året på Råholt ungdomsskole, har undervegs blitt revet med av morens trang til å hjelpe der det trengs mest.

– Jeg vil se hvordan de som lever i fattigdom har det. I forhold til dem er jeg veldig heldig som bor i Norge og har alt. Da mamma begynte dette arbeidet, ville jeg også være med å hjelpe, sier 15-åringen.

– Stiftelsen jobber ikke bare i barnehjemmet. De barna som kommer dit, har det bra. Det er mye verre utenfor. I slumstrøkene bor folk på store søppelberg. Dit reiser stiftelsen flere ganger i uka med mat og klær. De som bor der, trenger alt. Jeg tror det blir mange sterke inntrykk, og vi både gleder og gruer oss. Man får ikke hjulpet alle, men for dem man hjelper, endrer livet seg 100 prosent. Det sier sitt at for mange mennesker er det om å gjøre å være først ute i søppelkassa foran en restaurant for å skaffe seg matrester. Her snakker vi fattigdom, sier Cecilie.

INNSAMLING

22. september setter mor og sønn seg på flyet som skal bringe dem til Asia og barnehjemmet i Manila. I fjorten dager skal de bo og jobbe i ett av verdens fattigste områder.

– Vi har plass til mere i koffertene, blant annet babytøy og gjerne noen fotballer. Er det noen som også vil bidra med penger, har jeg et vippsnummer. Vi har fått inn noen tusen kroner, men en slik konto kan aldri bli full nok, sier Cecilie.

LES OGSÅ: Håper på humanitær støtte

Fakta

Ma`Ma Childrens Center of Norway er en kristen hjelpeorganisasjon.

De driver humanitært arbeid i Manila på Filippinene, blant annet et barnehjem, et sykehus, et aldershjem og grunnskole.

De reiser også ut til de fattigste av alle og bidrar der – til dem som bor på søppelfyllingene i slumstrøkene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.