– Det er moro å gå på jobb hver eneste dag. Jeg trives veldig godt. Det er mye forskjellig å jobbe med, og jeg vil jobbe lørdager og søndager også, men det får jeg ikke lov til, sier Nordengen.

Han har arbeidet hos ØRI, som ble startet for 27 år siden, i 24 år.

100 ANSATTE

ØRI, hvor om lag 100 personer har sitt daglige virke, ble nylig tildelt KLPs Arbeidsgledepris.

– Det er mange som er glad i jobben sin, og er stolte over å jobbe hos ØRI. Det som er spesielt hos oss er at folk er litt rausere med hverandre her enn mange andre steder. De er for eksempel veldig observante hvis noen er litt lei seg, og trøster. Og så er det ikke alle steder man får en klem når man kommer tilbake etter å ha vært ute en tur, sier Stein Erik Lie, daglig leder hos ØRI.

Han forteller at det er noen som nesten gruer seg til å ta ferie fordi de da savner fellesskapet som arbeidsplassen er.

– Noen har et lite nettverk privat, og da er det viktig å komme seg opp om morgenen og gå på jobb for å treffe kolleger og venner, sier Lie.

ØRI har også elever fra videregående skoler i hospitering.

SOSIALT

Lie mener også forskjellige sosiale arrangementer løfter arbeidsgleden.

– Vi har blant annet sommerturer, Halloween-feiring og julebord. Våre arbeidsveiledere er også veldig dyktige til å legge til rette og se den enkelte. De fanger opp signaler hvis noe ikke er bra, sier Lie.

Han opplyser at korttidssykefraværet er veldig lavt.

– Det hender innimellom, ja faktisk ganske ofte, at vi må sende hjem noen som er så syke at de ikke burde dratt på jobb, sier Lie.

TILPASNING OG MESTRING

Det er mange avdelinger hos ØRI, og de forsøker å legge til rette slik at hver enkelt får jobbe med det de har mest lyst til.

– Det gjør at de føler å bli tatt på alvor. Vi forsøker å imøtekomme de ønskene de har. Det er lettere å bli fornøyd da. Mestring er viktig, og derfor er det ulike nivåer på de jobbene vi tilbyr, sier Lie.

De driver blant annet med catering, har renhold på returpunktene til ØRAS og bytter «grønningene» hvis det er behov for det. De har også en lettproduksjonsavdeling med pakking av en rekke forskjellige produkter for bedrifter.

– Vi har også et bilverksted med løftebukk, så noen kan bli med på å skifte hjul og gjøre annet vedlikehold på biler. Noen synes det er kult å mekke bil. Det er viktig for oss å ha stor bredde, sier Lie.

FLYSELSKAPER OG LEGER

Blant annet pakker bedriften bestikk for flyselskaper og forskjellige produkter for legemiddelbransjen.

– Og så driver vi kantina på Nannestad ungdomsskole, og ikke minst har vi utegruppa som driver med vedproduksjon og pakking av sand. Men vi har også en byggavdeling, og de driver nå og pusser opp et hus vi har kjøpt på Jessheim. Dette er et oppussingsobjekt som vi skal selge. Vi har også flere oppdrag med plenklipping, forteller Lie.

Han er veldig godt fornøyd med at ØRI fikk KLPs arbeidsgledepris.

– Det var hele 850 bedrifter som hadde meldt seg på og sendt inn beskrivelse av bedriften. Etter hvert sto det igjen noen bedrifter i finalen, deriblant oss, og det er veldig hyggelig å motta en slik pris, sier Lie.

Personalleder hos ØRI, Marianne Dybvig, gleder seg også over prisen.
– Det er helt utrolig. At også andre legger merke til ØRI og gir oss tilbakemeldinger betyr mye for oss. Anerkjennelse på noe så positivt og viktig som arbeidsglede er er ekstra stas. Tror derfor ikke det hadde vært mulig for oss å vinne en pris som kunne ha betydd mer. Så stemningen er på topp om dagen, sier Dybvig.

PRISUTDELING

Tirsdag fikk de ØRI-ansatte overrakt prisen, som blant annet var en velfortjent vinnerkonsert med Daniel Kvammen.

– Arbeidsgleden hos de ansatte i ØRI skinte igjennom i bunken av mange gode bidrag. Og da vi reiste opp for et par uker siden for å avsløre nyheten om at de hadde vunnet årets arbeidsgledepris, så ble vi tatt imot med så mange klemmer og smil som vi aldri har gjort tidligere. Det er en fantastisk gjeng, sier Vibeke Os Bratlie, juryleder for KLPs Arbeidsgledepris.

Hun mener det er på tide å gi de ansatte i ØRI den oppmerksomheten de fortjener.

– Det er ikke hver dag du møter ansatte som så åpenbart trives og er så stolte av jobben sin. Jeg vet ikke om jeg har opplevd maken, sier Os Bratlie.

LES OGSÅ: Etter kraniebrudd og to hjerneblødninger er Asbjørn tilbake til livet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.