– Har du alltid sunget?

– Ja, egentlig. Hele familien er glad i musikk, og det har vært musikk i huset hele tida. Jeg har sunget i barnekor, og jeg begynte tidlig med sanglæreren min Hilde Mæhlum. Jeg sang for første gang med henne da jeg var åtte år, og jeg har gått på kulturskolen i alle år.

– Du ble Eidsvoll kommunes stipendvinner 2017. Hva betyr det for deg?

– Det er en stor tillitserklæring og viser at det jeg har gjort i mange år, blir satt pris på. Jeg fikk 12.000 kroner i stipend som skal bidra til min videre musikkutvikling.

– Hva sjanger foretrekker du? Og har du noen favorittartist?

– Jeg foretrekker en folkelig sjanger, visesang, men jeg er også glad i musikaler hvor jeg kan spille litt teater mens jeg synger. Gøy med pop også, men jeg er ikke nå flink til det. Katy Perry er en favoritt, Hun er en sterk kvinneartist. I det siste har jeg fått øynene opp for Pentatonix, en acapellagruppe. De er så kule.

– Hvor går vegen videre?

– Forhåpentligvis til sykepleiestudie. Jeg får vite om ei uke om jeg kommer inn. Håper at det blir på Lovisenberg sykehus i Oslo. Da skal jeg flytte hjemmefra for første gang.

– Har du noen stor drøm?

– Jeg drømmer om å glede andre med musikken min. Kanskje jeg kan synge for pasientene mine, særlig hvis jeg skal jobbe med barn eller eldre. Sang gleder og oppmuntrer.

– Hva er du opptatt av nå?

– Nå er jeg opptatt av å komme meg inn på disse studiene, da. Vegen videre går på en måte videre derfra, også når det gjelder sangtimer.

– Hva betyr sommeren for deg?

– Være sammen med familien min og å være på hytta i Kragerø. Jeg er veldig familiemenneske. På sommeren er hytta er et samlingssted. Ellers så reiser jeg gjerne til familien min i England. Pappa er engelsk.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Hytta i Kragerø! Med sjø, bading, golf, båt og reker. Det er det bestandig fint vær, og skulle det ikke være det, kan vi gå på spahotellet.

– Sommerens ferieplaner?

– Jeg har vært på jentetur til Bulgaria. De fleste av oss reiser ut for å studere, så det ble liksom en slik farveltur. Resten av sommeren skal jeg jobbe i Kafé Standpunkt.

– Hva står helst på menyen i sommer?

– Vannmelon og jordbær.

– Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Det må være da jeg satt i fanget til bobo (bestefar) og kjørte båt utenfor Kragerø. Jeg trodde det var jeg som kjørte, men det var det jo ikke!

– Hvor bader du helst?

– Fra brygga i Kragerø.

– Beste sommersang?

– En solskinnsdag med Postgirobygget.

– Hva var din første sommerjobb?

– Det var på Kafé Standpunkt. Jeg debuterte 17. mai 2014 – av alle dager. Det var fullt kaos og veldig morsomt.

– Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Lars Monsen! Det ville garantert for at jeg kom meg levende fra det og vel hjem igjen.

– Er det et spørsmål du gjerne vil bli stilt?

– Akkurat det har jeg tenkt godt over, men jeg kan ikke tenke meg hva det skulle være.

SJU KJAPPE

Leser: Skjønnlitteratur. Sist leste bok er Calender Girl

Blir flau av: Vet egentlig ikke.

Liker å spise: Rosenkål

Redd for: Det vil jeg ikke innrømme.

Er avhengig av: Tyggis

God til å: Jeg er god til å være storesøster.

Drømmer om: En gang å få egen familie.

Fakta

Navn: Caroline Dewson

Alder: 19

Bosted: Råholt

Familie: Foreldre og tre søsken

Er: søker til sykepleierutdanning. Jobber på Kafé Standpunkt i Eidsvoll 1814.

Interesser: Musikk, trene og lese

Aktuell med: Vant Eidsvoll kommunens kulturstipend for 2017.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.