Reportasjen er laget i forbindelse med utsetting av oppdrettsfisk i lokale innsjøer.

«Fisken som i går fikk et nytt hjem i Råsjøen på Romeriksåsen ble noe perplekse med en gang de ble sluppet ut av posene de ble fraktet i. Først etter en velvillig dytt på halen tok de sjansen på å forlate

grunna og ta sine nye omgivelser i besiktigelse.

Fearnleys jaktslott

Fiskene ble satt ut i Råsjøen i forbindelse med et informasjonsseminar om vassdragskalking, fisk og fiske i Oslo og Akershus. Sissel og Thomas Fearnleys jaktslott som ligger ved bredden av Råsjøen ga husrom for seminarets innendørs aktiviteter, og åpen varme kombinert på peisen i hovedbygningen med stemningen rundt det gamle interiøret satte deltakerne i rett stemning for dagens tema.

Positivt virkemiddel

– Kalking sees på som et positivt virkemiddel i forhold til sure vassdrag, sa Erik Arnkværn, seksjonsleder i miljøvernavdelingen, Akershus fylkeskommune. – Men den har også bivirkninger som det er viktig å være oppmerksom på, sa Arnkværn. Erfaringene som er gjort i forbindelse med kalking av vassdrag på Romerike så langt er i overveiende grad positive.

Hvert år benyttes 2300 tonn kalk totalt i hele Akershus. Totalt bevilges 2,3 millioner kroer til kalking i fylket hvert år. Størst innsats gjør frivillige medlemmer av jeger- og fiskerforeningene og de forskjellige fiskeadministrasjonene gjennom dugnadsarbeid.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.