Det bekrefter kommunikasjonssjef Morten Schau overfor EUB.

– 2018 har vært et spesielt år med tanke på mye tung snø og påfølgende trær som har veltet over linjer og forårsaket strømbrudd. I tillegg har det vært en blanding av våt snø og kraftig vind som er en dårlig kombinasjon for oss, sier Schau.

UTEN STRØM

Onsdag var 1.752 abonnenter uten strøm i flere timer på Råholt og Eidsvoll Verk. Det førte blant annet til at Moelven Eidsvold Værk tapte store verdier.

– Det betyr ganske mye tapt produksjon. Vi har tapt mye i ren foredlingsverdi, sier daglig leder Nils Anton Hæhre til EUB. 

Hafslund har brukt mye helikopter til å befare linjer for å avdekke feil og potensielle trær som kan falle over linjene ved neste uvær i vinter. Helikopteret brukes også til å blåse av snø og is på linjene – såkalt islast. Tilstrekkelige mannskaper er også satt inn.

STORT PROBLEM

Et annet problem som følger av mye og tung snø, er knekte trær som henger over veier og andre ferdselsårer. Disse kan være til stor fare for mennesker. 

– Dette er en kjent problemstilling. Vi får inn svært mange tips om slike trær nå om trær som henger over veien. Det var en periode der det kom masse snø som nå er frosset til slik at det ikke går an å riste snøen av trærne, sier trafikkoperatør Mari Aarrestad i Vegtrafikksentralen. 

– Hva gjør dere med slike meldinger?

– Beredskapsgruppa vår som tar seg av dem har nå så mye å gjøre at de tar bare trærne som er direkte trafikkfarlige eller allerede er brukket og ligger over veibanen. De har rett og slett ikke anledning til å ta alle trærne vi får vite om, påpeker hun. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.