I flere måneder har Per Fagerli observert store og voksende sprekker i fylkesveg 33 sør i Feiring i Eidsvoll. Nå sier han ifra – i håp om at veistrekningen blir utbedret før det skjer en alvorlig ulykke.

– Jeg tenker spesielt på dem som kjører motorsykkel der. Det kan være ytterst skummelt. Er du litt uoppmerksom og får dekket oppi disse sprekkene kan det få fatale følger, sier Fagerli.

Ber om strakstiltak

Han sykler selv mye på den aktuelle veistrekningen som ligger like nord for nordgående utløp på den nye tunnelen.

– For en stund siden så jeg at de drev og asfalterte i motsatt kjøreretning der. Jeg stusset veldig over at de ikke valgte å ta den andre kjøreretningen i samme slengen. Det er verre på denne siden enn det var på den andre, sier Fagerli.

Han sier sprekkene har vært ille lenge, men at de ble betydelig verre etter forrige vintersesong.

– Det er tydelig stor slitasje på kjørebanen, og når slike huller og sprekker får utvikle seg over tid blir de bare større og større i omfang. Her er det ekstra viktig å følge nøye med når du er ute og kjører, slik at du unngår at det skjer uønskede hendelser, sier Fagerli.

Lover utbedring

Det er 60-sone på den aktuelle veistrekningen.

– Men ingen kjører i det der. Den er bare veiledende for folk flest, sier Fagerli.

Åsmund Røseid i driftsseksjonen i Statens vegvesen lover umiddelbar utbedring av strekningen.

– Jeg har oversendt henvendelsen til driftsentreprenøren vår, slik at de gjennomfører en runde med sprekketetting der raskt, sier Røseid til EUB når han får se bildedokumentasjonen Per Fagerli har tatt.

Driftsentreprenøren på den aktuelle strekningen er for øvrig Veidekke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.