• LEKKERT: Var det melonkurven som avgjorde hele konkurransen? Dette er i alle fall vinnerfatet i spekeanretningstevlingen. foto: Kristine Tveit

Om det var vannmelonkurven som gjorde utslaget, vet ikke Kristine Tveit helt, men faktum er at hun, sammen med kusine Marie og Jørgen Averstad, vant spekematanretning under NBUs landsstevne.

JØRSTADMOEN

De tre er på Jørstadmoen, hvor Norges Bygdeungdomslags landsstevne går av stabelen. Der er det fullt opp av tevlinger, blant annet spekematanretning på fat, hvor de tre konkurrerte med ni andre i juniorklassen. STRENGE KRITERIER

– Spekematanretning på fat – hvorfor velge å konkurrere med det, Kristine?

– Ja, si det, men jeg har prøvd det tidligere, og det var faktisk morsomt. Og det er strenge kriterier. Spekematen skal koste rundt 600 kroner, det skal være like mye grønnsaker og frukt på fatet, og det skal legges opp på en måte som virker innbydende. Hygiene spiller også en viktig rolle. Vi valgte spekeskinke, haugpølse, pepperoni og sognemorr, og vi hadde 45 minutter på oss for å anrette. Logistikken var streng. Løp vi for å hente ingredienser for mange ganger, ble det minuspoeng. Planlegging var viktig, forteller Kristine fra Kløfta.

– Men dere vant og hva var grunnen til det?

– Vi var overrasket selv, også, over at vi vant. Vi valgte å gjøre noe vi aldri har gjort før – vi lagde en vannmelonkurv som lå veltet slik at saften rant litt utover fatet. Kanskje det var det som avgjorde?

KOKKEKAMP OG BEDØMMING AV STORFE

Kristine har sammen med søskenbarn Marie i tillegg deltatt i kokkekamp. Eksteriørbedømming av storfe har også stått på programmet.

Kristine kommer fra en gård ved Ullensaker kirke. Den har hun tenkt å ta over.

– Jeg har odel, og har tenkt å fortsette med dyrking av kål og gress. Men jeg ser ikke bort fra at det kan bli produksjonsdyr på gården, sier 19-åringen, som er ferdig med agronomutdanning på Hvam og nå skal ta påbygging for å få generell studiekompetanse.

Mens Kristine kommer fra Kløfta, bor Jørgen på Leirsund og Marie i Sørum.

LES OGSÅ: Akershus bygdeungdomslag med hjemmeseier

Fakta

NBU står for Norges Bygdeungdomslag. Det ble stiftet i 1946.

Laget har 7673 medlemmer i om lag 100 lokallag i 14 fylker.

Hvert år arrangeres det landsstevner.

I år er stevnet lagt til Jørstadmoen ved Lillehammer.

NBU er delt inn i fylkeslag, som igjen er inndelt i lokallag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.