Det var budskapet fra lufthavndirektør Øyvind Hasaas da han tirsdag kveld orienterte formannskapet i Eidsvoll.

IKKE NØYAKTIG

– Støykartet er ikke endelig. Vi lagde det i 2011–2012. Jeg ville ikke lest dette bokstavelig. Det kommer en oppdatering til sommeren, sa han.

Den samme Hasaas har tidligere sagt at nabokommunene burde gjøre som Ullensaker som reagerte på det foreløpige kartet med å vedta midlertidig bygge- og delingsforbud.

VENTE OG SE

Eidsvoll inntar en vente og se holdning.

– Det kommer en vurdering i første møte i hovedutvalget etter jul, opplyser rådmann Knut Haugestad.

Trolig vil Eidsvoll kommune ikke å ta noen grep før den nye støyberegningen foreligger om et halvt års tid.

NYE STØYBEREGNINGER

– Vi må jobbe utover våren med hvordan vi skal benytte de tre rullebanene vi får på Gardermoen. Først da kan vi begynne støyberegningene. Vi kommer til å ha mer å fare med i slutten av annen kvartal neste år, sa lufthavndirektøren.

UAKTUELT MED RYGGE

Eidsvoll kommune har tidligere gått imot en tredje rullebane og henvist trafikkøkningen til Rygge. Det er tydeligvis ingen aktuell løsning.

– Det blir for ineffektiv å operere med to flyplassen. Den tredje rullebane kommer på Gardermoen, fastslo Hasaas.

– Men vi bygger ikke før vi må, men omtrent i 2030 vil det være behov for ny rullebane, sa han.

REGULERINGSPLAN

Det som nå skjer, er forberedelser til reguleringsplanen for flyplassutvidelsen.

– Vi har fått i oppdrag å starte planprosessen for en ny rullebane sammen med Ullensaker kommune. Jeg håper reguleringsplanen er ferdig i midten av 2019, og hvis vi ikke blir enige med Ullensaker, kan vi be om statlig regulering, forklarte Hasaas.

BEST I ØST

Avinor har fått inn for at den tredje rullebanen skal bygges i øst.

– Hvorfor kan ikke rullebanen ligge i vest der det blir flere tusen færre berørte innbyggere, spurte Finn Terje Tønnessen (Frp) og fikk til svar at en vurdering av kost/nytte-forhold tilsier at det er best å bygge i øst.

LES OGSÅ: Dette må du vite om de nye støysonene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.