Lørdag hadde EUB en sak på trykk under tittelen «Raserte lysløypa». Nå viser det seg at arbeidene kun er del av en lenge planlagt hogst i det aktuelle området.

– IKKE HYGGELIG

– Dessverre opplever vi ganske ofte i Ullensaker nå at tradisjonell næringsvirksomhet i utmarka henges ut med ufine ord av enkeltpersoner. Det er ikke hyggelig når det skjer, sier Ole Haugen, leder av Ullensaker Grunneierlag.

GRUNNEIER TAR HENSYN

– I dette tilfellet har grunneieren holdt igjen arbeidene til etter at skisesongen var over. Det var også et ønske å få gjennomført dette mens det fortsatt er tele i bakken, slik at skadene blir så begrenset som mulig.

– Alt vil bli ordnet og fikset igjen, slik at lysløypa igjen vil framstå på et tilfredsstillende nivå for alle som bruker den. Sist grunneieren tok ut skog av sitt eget område var for øvrig for 20 år siden, så det skjer ikke spesielt ofte, poengterer Haugen.

GODT SAMARBEID

På sin nettside har Hauerseter Sportsklubb også orientert om situasjonen.

«Hauerseter Sportsklubb har i en årrekke hatt et godt samarbeid med grunneier om bruk av området, og dette gjelder fortsatt».

«Grunneier står fritt til å forvalte sin eiendom og skog på en best mulig måte i tråd med sitt skogbruk. (...) Lysløypa er en trase på privat grunn, underlagt avtale vinterstid for bruk til lysløype. HSKN er kjent med at i løpet av våren vil lysløypa igjen framstå som det naturlige valget for trening og rekreasjon i Nordkisa», heter det der.

...

EUB beklager og presiserer

Lørdag hadde EUB en artikkel med tittel Lysløype rasert (på nett fredag).

Artikkelens utgangspunkt var at flere hadde reagert på at det var kjørt med skogsmaskiner i lysløypa i Nordkisa. Et tema som opptar flere av våre lesere, og som vi mener at det var riktig å skrive om.

Der vi derimot feilet var at vi kun slapp til den ene parten i saken. Vi snakket aldri med grunneier, idrettslaget eller de som hadde utført skogsarbeidet.

Vel så ille var det at vi bommet på flere fakta knyttet til hva som var gjort - og hvorfor skogsarbeidet ble utført nettopp nå. Det er bakgrunnen for at vi i dag har en større artikkel på trykk (på nett mandag), hvor vi forsøker å belyse saken fra flere sider. Vi beklager hvis noen har følt seg uthengt etter den opprinnelig artikkelen. Dette var rett og slett ikke godt nok håndverk fra vår siden.

Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør/adm.dir. Eidsvoll Ullensaker Blad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.