Eidsvoll kommune hadde sist uke sitt første møte med Fylkesmannen om tomt for ny skole i midtbygda. Møtet ble holdt fordi Fylkesmannen har fremmet innsigelse mot planen om bygge skolen på Tynsåkjordet.

Det er administrasjonen i kommunen som fører dialogen med Fylkesmannen.

– Det første møtet var et sonderingsmøte for at begge sider skal forstå utfordringene riktig, forteller ordfører John-Erik Vika.

– Det blir nye møter på administrativt nivå, og etter det må vi eventuelt ta stilling til om vi skal gå til mekling, sier ordføreren.

– Vi må bli ferdige før sommerferien, fastslår han.

Det politiske flertallet i Eidsvoll står hardt på at det mest hensiktsmessige er å bygge den nye skolen på Tynsåk. Men der er det dyrket mark, og Fylkesmannen vil ikke tillate at åkerjorda bygges ned.

Fylkesmannen har også påpekt at skolen må bygges nærmere sentrum, og der er det ikke mange muligheter å velge mellom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.