– Vi ser at det tvinges fram et større parkeringshus i Sundet, og at det i planen tas til orde for et slikt med kapasitet på 100 biler. Bak Rådhuset, der det er mest aktuelt at et slikt ligger, bør det legges opp til 500 biler. Det kan hende at ikke alle utbyggere har mulighet til å bygge garasjehus under blokkene. Da kan det være interessant at beboerne kan kjøpe seg inn i et parkeringshus, sier Resaland.

I forslaget til ny sentrumsplan legges det også opp ny gatestruktur. Hovedprinsippet er at de større trafikkstrømmene og gjennomfartskjøringen, bortsett fra trafikken til og fra selve sentrumskjernen, ledes utenom sentrum og via Nesvegen og Kastellvegen.

Trafikksikkert kjøring

«Videre reguleres det til gågater i kvartalsstrukturen, som gjøre det mer trafikksikkert og attraktivt. Dette vil tilrettelegge for aktivitet fra sentrumsfunksjonene, og videre binde den tverrgående torgaksen fra kulturtorget til bankplassen/elvetorget, og den langsgående aksen fra Torget/Rubis, over Sundtoppen og til sentrumsparken. Det tilrettelegges for en «loop», en ringgate som definerer sentrumskjernen og gir et mer trafikksikkert kjøremønster», står det i sentrumsplanen.

– Det viktigste er at vi får flest mulig biler vekk fra overflateparkering i sentrum. Dermed blir det tilstrekkelig med parkeringsplasser igjen til dem som handler i sentrum, sier Resaland, som ønsker 12 til 14 etasjer velkomment i Eidsvoll sentrum.

– Tøft. Vi må våge å tenke slik, sier han, og legger til at han regner med det blir flertall for riving av både Femellgården og Gullsmeden. I sentrumsplanen legges det også opp til områder med 0,75 p-plasser per leilighet.

varsler diskusjoner

– Det vil nok komme diskusjoner rundt dette. Det er neppe mulig å skru igjen bilkrana helt i sentrum, sier ordfører John-Erik Vika (Sp).

Han er glad det flere hundre sider store dokumentet nå er klart.

– Utbyggere og politikere har ventet spent på dette, sier Vika.

Formålet med planen

  • Formålet er å oppnå er variert og levende byliv med helhetlig bystruktur i definerte byrom, står det i forslaget til ny sentrumsplan.
  • «Sundet skal styrkes og utvikles som et tett sentrum med gode gater og møteplasser, hvor gående prioriteres og det er god kontakt mot elva», heter det videre. 
  • Områderegulering er en kommunal plan som er mer detaljert enn kommuneplanen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.