Det er den klare anbefalingen til rådmann Rune Hallingstad i saken som kommer opp til behandling i formannskapet 8. mai.

Bakgrunnen er at det fra 1. august innføres en nasjonal norm for lærertetthet i skolen. Fra da av skal være én lærer per 16 elever i 1.–4. klasse og én lærer per 21 elever i 5.–10. klasse.

Fra høsten 2019 er målet én lærer per 15 elever og én lærer per 20 elever. Kommunen får penger fra staten til å delfinansiere dette.

TILSKUDD FRA STATEN

Rådmannen skriver i sin innstilling at tilskuddsmidler fra staten vil sannsynligvis dekke opp for 9,3 av de 15 stillingene.

– For å oppfylle kravene i lærernormen trenger derfor Ullensaker ytterligere 5,7 årsverk til høsten, tilsvarende en kostnad på 4,167 millioner kroner. Rådmannen anbefaler at det vurderes en økning i grunnskolenes rammer med 4,167 millioner kroner vedbehandling av rapport for 1. tertial 2018 for å oppfylle kravene i lærernormen, melder han. Normen fastsetter et maksimalt forholdstall for forholdet mellom lærere og elever på hovedtrinnene i en grunnskole. Lærertetthetsnormen er en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning. Den viser antall elever per lærer i ordinær undervisning, hvor ressurser til spesialundervisning og undervisning i særskilt norsk ikke regnes med.

TOTALE ANTALLET

Normen gjelder på hovedtrinn, og regulerer ikke lærertettheten på det enkelte trinn eller den faktiske størrelsen på en undervisningsgruppe. Det er det totale antallet elever på henholdsvis 1.–4. trinn, 5.– 7. trinn og 8.– 10. trinn på den enkelte skole som vil avgjøre hvor mange lærere som skal til for å oppfylle normen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.