• Ikke spart på noe: Eierne har investert 35 millioner kroner i den nye restauranten. Målet er en bruttoomsetning på 40 millioner kroner.
  • Par tusen flasker: I dette sju meter høye vinskapet skjuler det seg 2.000 vinflasker. Tirsdag kveld ble den nye restauranten åpnet.

– Du skal få en vaskeekte Middelhavsopplevelse når du kommer hit, sier Driss Ouhassi, Mirabels restaurantsjef i nysatsingen.

Kun timer før den offisielle åpningen tirsdag kveld, fikk EUB omvisning i den nye restauranten på Sørenga i Oslo. Der kan du nyte middelhavsinspirert mat og kikke bort på Operaen og opp til tårnet i Holmenkollen. På gulvene – til og med på toalettene – er det eksklusive Versace-skifer. Rundt i lokalet er det flere skiferbord med nedfelte champagnekjølere og et sju meter høyt vinskap med plass til et par tusen flasker.

– Vi har ikke spart på noe som helst. Det er dette som må til for å lykkes. Folk som kommer hit sier dette er unikt i Norge og Europa. Du må til Dubai eller Las Vegas for å finne en like fin restaurant, sier Alan Rashid, én av eierne.

– Vi liker å tenke at vi har det feteste restaurantlokalet i Oslo, sier Christian Taalesen, én annen av eierne. De kom over lokalet for ett års tid siden, tok kontakt med gårdeieren, presenterte konseptet og fikk til slutt tilslaget.

LES OGSÅ: Jessheim-restaurant reddet fra konkurs – kjøpt opp av Wok Togo

Kom før avtalen

– Vi hadde en avtale om at de skulle komme opp og kikke på restauranten på Jessheim. Plutselig kom det én uke før avtalt tid. Da hev vi oss rundt, viste de fram og solgte oss inn. Vi spiste middag i restauranten på Jessheim og tok desserten i avdelingen på Lillestrøm. Like etter skrev vi kontrakt, sier Christian Taalesen.

Den nye Oslo-restauranten ligger i Sørengkaia 163. De har skrevet 20 årskontrakt med gårdeieren.

– Totalt har vi investert 32–35 millioner kroner i denne restauranten, sier Alan Rashid.

– Hva betyr det for prisene?

– Vi legger oss på et anstendig prisnivå. Denne satsingen går over mange år, forsikrer Rashid.

Målsettingen er 40 millioner i bruttoomsetning første år. EUB vet at de inni seg drømmer om det dobbelte. I den nye restauranten skal det være plass til 800 gjester totalt – ute og inne – på de best besøkte dagene. Totalt kan gjestene boltre seg på 1.300-1.400 kvadratmeter.

35.000 går forbi stedet

– Vi har undersøkelser som viser at det ferdes 35.000 mennesker over brua til Operaen på de mest folkerike dagene. Det var i tillegg før det meste var bygd og klart her ute på Sørenga, sier Christian Taalesen. Han og de andre aktørene vet også at Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek snart åpner. I tillegg ligger Oslo Sentralstasjon, bussterminalen og sjøbadeplassen på Sørenga like ved. På de mest travle sommerdagene kan det jobbe 22 kokker og 28 servitører i den nye restauranten. De ansatte har forberedt seg i ett år på åpningen.

– Nå klinker vi til. Dette blir spennende, sier Taalesen.

– Andre i restaurantbransjen, også lokalt, har gått konkurs i det siste. Hva gjør at dere lykkes?

– Fin atmosfære, god service og deilig mat. Det er våre tre suksesskriterier, svarer Alan Rashid.

– Eierne og sjefene jobber beinhardt selv hver eneste dag. Er de syke, så stiller de likevel på jobb. Hardt arbeid over tid er suksessresept nummer én, sier Driss Ouhassi.

Nå står den nye Mirabel-restauranten klar. Som et nytt symbol på det harde arbeidet.

Fakta Mirabel

  • Har restauranter på Jessheim og Lillestrøm. Nå åpner de en ny på Sørenga i Oslo med samme navn.
  • Bak satsingen står selskapet Tre Holding AS. Restaurantgruppen eies av Christian Taalesen, Alan Rashid og Jonas Al-Katib fra Jessheim og Råholt. De eier også Jessheim-restauranten Castello.
  • Samlet årsomsetning var på 40 millioner kroner i fjor. I Oslo er målet 40 millioner alene.

LES OGSÅ: - Jeg vil skape noe vi mangler her på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.