Det er formannskapsrepresentant Irene K. Furulund i Ullensaker Arbeiderparti som sier dette i en mail til EUB.

– For en mogreining er det fantastisk flott å lese i EUB at grendeutvalget setter seg ambisiøse planer for at Mogreina utvikles til et attraktivt sted å etablere seg, vokse opp og blir gammel, påpeker hun.

RULLERING

Ullensaker kommune står foran en rullering av kommuneplanen, og det er i den forbindelsen Furulund påpeker at politikerne nå må kjenne sin besøkelsestid.

– Denne gangen forventes det at det legges fram fremtidsrettede planer for å tilrettelegge for levende og gode bo- og oppvekstmiljø for Mogreina. Med eller uten en tredje rullebane må kommunen, i samarbeid med OSL, sørge for å bevare og utvikle gode lokalmiljøer også i denne delen av kommunen, sier kommunepolitikeren, og trekker særlig frem skolen.

SKOLE OG HALL

– I 2014 gjennomførte Ullensaker kommune en mulighetsstudie for Mogreina skole. Her ble det skissert mulige løsninger for 2-parallell skole for 350 elever samt muligheter for å vurdere et egnet område til en flerbrukshall. Studiens tilstandsrapport viser også til at de tekniske anleggene som ventilasjon/kjøleanlegg/elektrisitet ikke tilfredsstilte dagens forskriftskrav, understreker Furulund.

Disse faktorene var ikke noe nytt for fire år siden.

– De tekniske anleggene sto på dagsorden når jeg var FAU-leder på slutten av 1990-tallet og er fortsatt like aktuelt. Nå er det på høy tid å prioritere lærings- og arbeidsmiljøet ved Mogreina skole. Mulighetsstudien for Mogreina skole og flerbrukshallen må nå settes på dagsorden igjen, og ikke forbli liggende i skuffen til orientering, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.