Hellum har jobbet med prosjektet i to og et halvt år. Han har fysisk vært med Sommertoget siden det la ut fra Bodø 27. juni. Undervegs har Hellum latt seg røre av folket som stiller opp og vinker toget fram gjennom Norge.

Litt før klokken 14 rullet Sommertoget inn på Eidsvoll stasjon. 

Sommertoget har ankommet Eidsvoll stasjon, og som på Jessheim et par timer før, var det også der godt oppmøte av skuelystne som ønsket Sommertoget hjertelig velkommen til Grunnlovsbygda.  

- Veldig bra. Vi må stille opp når det skjer store begivenheter i Eidsvoll. Buksa passa veldig bra i dag, sier Kjell Ahlvom, som hadde planer om å komme på TV.

FANTASTISK

– Helt fantastisk. Folk er så stolte over plassen de bor på, og de vil vise fram det beste. De byr på seg selv, og det er så rørende at vi får alle tårer i øyekroken, sier Hellum.

I snart en måned har Sommertoget rullet sørover i landet, og de som er med, er sålangt fra upåvirket over det de ser gjennom vinduene når de farer forbi.

– Det som er så fint, er at på de stedene vi kommer til, så er det en festdag vi bare er en liten bit av. Ta Elverum som et eksempel. Der var det stor markedsdag med boder, folk gikk rundt og hadde det hyggelig, og vi ble en del av det, sier prosjektlederen.

POSITIVT SAMARBEID

Det er mye som skal på plass når Sommertoget ruller gjennom landet.

– Samarbeidet mellom det lokale, NSB og NRK har vært meget positivt. Vi kommer jo rullende med et helt mediehus med åtte vogner på et tog som er 250 meter langt. Til enhver tid er det mellom 60 og 65 NRK-arbeidere ombord, sier Hellum.

Han sier at etter to år med Sommerbåten og Sommertoget har man erfart at jo større plass man kommer til, jo større er engasjementet.

– Alle som bor i dette landet, er jo fra en plass. Jo mer lokalt det er, jo bedre er det for NRK og oss.

Dette er noe av det viktigste vi kan gjøre. Vi er avhengig av at folk er glade i oss og setter pris på oss. Jeg er like imponert over den enslige personen som står og vinker til toget ved en planovergang langt til skogs, som den store folkemassen. Det er enkeltmenneske det dreier seg om, sier Hellum.

Sommerbåt, sommertog og Skibladner – hva blir det neste?

– Det finnes flere måter og reise på. Vi har planer videre om å fortsette å lage program på denne måten. Om ikke hver sommer, så i alle fall med jevne mellomrom, sier produsenten, som er ombord i toget som i dag ruller inn i Øvre Romerike med Eidsvoll som endestasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.