Hver mandag er det start fra Bjerke Velhus.

– Vi kom i gang litt før ferien, og har startet opp med to grupper, ei for dem som vil gå med staver og som liker å gå langsomt, og ei for dem som liker å gå litt fortere. Bakgrunnen er et opplegg fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Det er aldri for sent å begynne med fysisk aktivitet. Det er ikke nødvendig å trene hardt for å få bedre helse, men det er viktig å holde seg i aktivitet, og så er det jo veldig hyggelig og sosialt å gå sammen med andre. Å gå er bra for både fysisk og psykisk helse. Man blir både sprek, blid og glad, sier Vigdis Haug, leder for Nannestad sanitetsforening.

VARIERTE TURER

Da EUB møtte rtimmerne var ei av gruppene på veg opp bakkene i Røtneslia. En av deltakerne er Åse Pettersen.

– Dette er første gang jeg er med på Kløvertur. Jeg har gått mange turer alene, men det er jo veldig mye hyggeligere å gå sammen med andre. Og mandager er jo flott. Da får man en god start på uka, sier Pettersen.

På Kløverturene har deltakerne med seg mat og drikke, og det bli lagt inn ei pause undervegs.

– Vi kommer til å gå på mange forskjellige steder, både på stier og veger. Hver tur kan bli på mellom en og to timer, inkludert pause, sier Haug.

PASSER FOR ALLE

Kløvertur er et tilbud om utendørsaktivitet.

– Den passer for alle som er åpen for å delta, både kvinner, menn, unge, voksne og eldre. Å gå på tur sammen med andre kan forebygge ensomhet. Etter hvert vil deltakerne forhåpentligvis ha utforsket sitt nærområde gjennom turglede. I tillegg vil noen oppleve å få bedre styrke og balanse og føle seg i bedre form, sier Haug.

Hun påpeker at det er viktig med kontinuitet.

– Sett av tid til å gå en tur sammen med andre. De som er med på turene behøver ikke å være medlemmer i NKS, men vi ønsker oss selvsagt også flere medlemmer, sier Haug.

Hun håper flere vil bli med på tur.

– De som vil vite mer kan bare ta kontakt, sier Haug.

LES OGSÅ: De holder seg spreke med LHL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.