• SØNDAGSSKOLE. Det ble også holdt søndagsskole, og det var mange som deltok. Her med Lise Kragset Furuseth og datteren Amanda.

Den nye kirka er minimalistisk, og man skulle kanskje ikke tro det var en kirke når man ser den utenfra. Den er plassert midt i Jessheim sentrum, og ordføreren håper den blir flittig brukt.

SETTE JESSHEIM PÅ KARTET

– Dette er en merkedag for Jessheim. Jeg tror det er viktig å få et slikt rom tilgjengelig i sentrum. Folk lever i en travel hverdag, og det er viktig med en sentrumsnær arena hvor folk kan trekke seg tilbake og finne roen, forteller ordfører Tom Staahle. 

– Vi har fått en utrolig fin kirke som jeg tror vil fortsette å sette Jessheim på kartet. En sentrumskirke ikke lik noen annen, fortsetter han. 

LES OGSÅ: Her rives den gamle arbeidskirken

YDMYK

Det var en fullsatt kirke man møtte søndag formiddag, og det er tydelig at kirken har vekket oppmerksomhet. 

– Dette er en stor dag for oss, og jeg vil benytte anledningen til å takke alle sammen. Samarbeidet mellom menigheten, kommunen og entreprenørene har vært veldig bra, og resultatet ser vi her i dag. Man kan ikke annet enn å bli ydmyk på dager som dette, sier ordføreren. 

ET BLIKKFANG

Når man kommer inn i kirka vil man automatisk rette blikket mot alteret. Der henger et kunstverk av en annen dimensjon. Nemlig altersmykket. I over ett år har brødrene Eimund og Vebjørn Sand arbeidet med kunstverket. Geometrien symboliserer byggeklossene vi er laget av, som alt i hele verden er vevd sammen av. Utrolig imponerende, mener biskop Atle Sommerfledt.

ET IKONISK BILDE

Han hadde tatt turen for kirkevigslingen og holdt preken for anledningen. Den brukte han blant annet til å berømme altersmykket.

– Kort fortalt, så er det et veldig ikonisk bilde. Kombinasjonen av lys og gullformen som er oppstandelsessymbolet, blant annet. Utrolig flott, sier han. 

Biskopen syns den sentrale beliggenheten til kirka er helt strålende og kalte den for en bykatedral. 

– Dette er en stor dag for Jessheim, og jeg vil gratulere med ny kirke. 

SØNDAGSSKOLE

Hver søndag er det søndagsskole, og denne søndagen var ikke annerledes. .

– Det har blitt kjempeflott her, og det nye rommet hvor vi skal ha søndagsskole er utrolig fint. Vi gleder oss til å bruke det masse framover, sier Lise Kragset Furuseth som hadde æren av å holde den første søndagsskolen i ny kirke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.